RECENSIE: Lushlife - Cassette City

Lushlife2 - Cassette City2
recensie cijfer 2009-06-26 Lushlife heeft zijn tweede album uitgebracht met de titel Cassette City, refererend aan de tijd dat hij nog met een rugzak cassettes met hiphop muziek rondliep. Zijn eerste album heeft vooral in Japan bekendheid gegenereerd. Een scenario wat vergelijkbaar is met dat van onze Nederlandse producer Arts the Beatdoctor en wellicht is dit ook voor Amerikanen een goede zet. Vaak is het eerste album van een hiphop artiest namelijk het beste. Nadat dit goed ontvangen is, is er meestal geen inspiratie meer, of een teveel aan geld waardoor de druk om te presteren afneemt. En dit is voor veel talenten erg zonde gebleken

Lushlife heeft het album zelf geproduceerd en gerapt en weet met slechts 3 featurings het hele album te boeien. Er zijn op het album geen bekende samples gebruikt, er is geen bekende beatcreator die aan de knoppen heeft gezeten maar toch lijkt het geheel bekend voor te komen. Gastrappers waardoor je je toch misschien een beeld kan vormen van het geluid van deze cd heeft de mannen van Camp Lo. Deze rappers hebben een luchtige rapstijl en maken erg soulvolle nummers. Toch heeft Lushlife een onvergelijkbaar album gecreëerd wat lekker in het gehoor ligt en hij beschikt blijkbaar zoveel kennis van hiphop dat hij dit compleet eigen album heeft kunnen maken wat desondanks een geluid heeft wat ergens wel weer bekend voor komt. Stem en muziek vormen een hecht geheel. Wellicht dat dit er mee te maken heeft dat hij over zijn eigen beats heen staat te rappen en alles dus van haver tot gort kent. De teksten blijven hierdoor niet echt plakken, maar de rapper klinkt wel erg lekker dat moet gezegd worden..

Cassette City is een lekker album voor de zomer. In de auto, raampje open, niet te moeilijk. In de i-pod tijdens het hardlopen, zelfs in de stereo tijdens het schoonmaken. Het is een cd die bij meerdere stemmingen past en hierdoor veel in de speler terug te vinden zal zijn. En door de wat melancholische nummers is het zelfs nog mogelijk dat de cd de herfst nog overleefd. Het is met 13 nummers geen lang album, maar gelukkig zijn het allemaal songs en staan er geen skits op dit album. Een album zoals ze tegenwoordig zelden nog gemaakt worden. Nummers die bij elkaar passen, duidelijke hits ontbreken, maar juist daardoor vormt het een compleet geheel, in plaats van een verzameling losse nummers die op een cd staat.
Recensent:Willem Swinkels Artiest:Lushlife Label:Rapster Rec.
Floating Action – Floating Action

Floating Action - Floating Action Floating Action is het pseudoniem van Seth Kauffman. Deze muzikale...

Dillanthology 2 – Dilla’s Remixes for various artists

J Dilla - Dillanthology 2 In zijn korte leven, hij stierf in 2006 op 32-jarige leeftijd, wist J-Dilla...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT