RECENSIE: Chali 2Na - Fish Outta Water

Chali 2Na – Fish outta water
recensie cijfer 2009-06-12 Chali 2Na is door zijn unieke stemgeluid altijd de meest herkenbare stem van Jurassic 5 geweest. En sinds het uitvallen van de groep hebben we al een tijdje moeten wachten op zijn debuutalbum, meer dan een aangename mixtape en een eerste single was er voor de Chali 2Na fans nog niet . Deze eerste single, ‘International’, in samenwerking met Dancehallster Beenieman is inmiddels ook al weer vier jaar oud en dat maakt je extra gelukkig wanneer dan eindelijk het bijpassende schijfje je brievenbus bereikt.

Fish Outta Water opent met een hele simpele intro waarin Chali 2Na ons er nog even aan herinnert waarvan we hem (zouden moeten) kennen, namelijk als lid van Jurassic 5. Dat is in de grote lijn van de plaat ook wel te horen, veel beats zijn namelijk typische Jurassic 5 beats waarin net de grens wordt opgezocht tussen hiphop en andere genres als reggae, soul en dancehall. En wederom is het Anthony Hamilton die met zijn gouden stem als gastzanger op ‘Don’t stop’ de show van het hele album steelt. Het zij Chali 2Na en Anthony Hamilton dan ook direct vergeven dat naast het heerlijke ritme de tekst ‘Hiphop don’t stop’ wel een beetje standaard is.

Daarnaast levert het nummer ‘Funs up’ ook een heel interessante samenwerking met Damian marley & Stephen Marley op. De combinatie tussen reggae en hiphop, die Chali 2Na als gastartiest al vaker ten gehore bracht, levert een heerlijk track op. Met de zonen van de legende op het heerlijke refrein en Chali 2Na die de coupletten voor zijn rekening neemt is deze samenwerking ook weer als geslaagd te omschrijven.

Het debuutalbum van Chali 2Na is een zeer aangenaam plaatje geworden, desondanks wil het album de leegte die het uiteenvallen van Jurassic 5 bezorgde nog niet opvullen. De afwisseling van stemmen die Jurassic 5 had plus de op sommige momenten wat snellere nummers maakte de groep als geheel kwalitatief toch iets beter. Desondanks is dit een zeer relaxte cd om te draaien en de meeste J5 fans zullen er ook meer dan prima mee uit de voeten kunnen. Voor de liefhebbers van Chali 2Na is hij de komende zomer met de latin, reggae, hiphop groep Ozomatli op tour en ook die combinatie is zeker de moeite waard.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Chali 2Na Label:Groove Attack
Dillanthology 2 – Dilla’s Remixes for various artists

J Dilla - Dillanthology 2In zijn korte leven, hij stierf in 2006 op 32-jarige leeftijd, wist J-Dilla...

Joan Baez – Gone From Danger

Joan Baez - Gone From Danger Eerder schreven wij al over Buffy Sainte-Marie , ook al zo’n grand old lady...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT