RECENSIE: Eligh and Jo Wilkinson - On Sacred Ground, Mother and Son

Eligh & Jo Wilkinson – On Sacred ground: Mother and Son
recensie cijfer 2009-06-25 Eligh Wilkinson is lid van het Californische collectief Living Legends. Zijn moeder, Jo Wilkinson, is blijkbaar ook erg muzikaal en samen hebben ze besloten om een cd te maken en uit te brengen getiteld: On Sacred ground: mother and Son.

Het eerste nummer van de cd, 'Poet man', is meteen een grote schok. Geen beats , alleen wat getokkel van een gitaar en daarover de rustige zang van een vrouw. Gelukkig is het tweede nummer wel voorzien van drums en raps en heeft het een geluid wat doet denken aan Outkast. Moeder zingt het refrein en het is een hiphop nummer zoals ze horen te zijn, net zoals het derde nummer. Jo kan erg goed zingen en is een bevlogen en goede artiest. Maar zodra je dan een beetje gesetteld bent komt ineens een country nummer met spirituele inslag getiteld 'The Prayer' voorbij. Gelukkig volgt er snel weer een nummer met beats en wordt de muziek van het type Outkast zo’n vier nummers volgehouden. En hop, daar is weer zo’n traag gitaarnummer met zeikerig gezang erover. Hiermee is ook het einde van de cd aan het arriveren, maar niet voor er nog een Arabisch gebed en als laatste nummer een voordracht van een soort sprookje voorbij gekomen zijn.

De nummers die moeder en zoon gemaakt hebben zijn allen ruim vier tot zes minuten. Als je goede nummers hebt is dat niet erg, lekker zelfs. Maar de helft van de nummers op de cd balanceert op het randje van de irritatie grens. Als je dan zo nodig een cd samen uit wilt brengen maak er dan iets goeds van en gooi alle troep er uit. Een EP had naast Outkast een mooi plekje in de kast verdiend. Deze full length cd kan met name door het eerste en laatste nummer echter de vergetelheid in en dat is erg zonde van een aantal prachtige composities wat er tussenin te vinden is.
Recensent:Willem Swinkels Artiest:Eligh and Jo Wilkinson Label:Ada Global
Joan Baez – Gone From Danger

Joan Baez - Gone From DangerEerder schreven wij al over Buffy Sainte-Marie , ook al zo’n grand old lady...

Madder Mortem – Eight

Madder Mortem - Eight Ways Wanneer je het over een metalband met zangeres hebt, denkt waarschijnlijk...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT