RECENSIE: Dependent - Split By Side

dependent-splitbyside
2004-10-31 Af en toe worden twee bands gekoppeld voor het maken van één cd. Dit heet kortweg split cd. Het Italiaanse Coffee Shower is in dit geval gekoppeld aan het Nederlandse Dependent. Beide bands zitten bij het Italiaanse label NH-N, zodat de raar ogende combinatie goed te verklaren is.

Coffee Shower speelt punk-rock. Het soms redelijk klinkende gitaarspel staat in schril contrast met de schelle zang. Bij Your Mommy Said is de zang door snelle onderlinge afwisseling leuk gedaan. Helaas wordt dit nummer door niet-bijpassend gitaarspel begeleidt. Bij het zesde en laatste nummer van Coffee Shower is het juist omgekeerd. Het gitaarspel klinkt hier leuk maar de zang past er niet bij. Dit geeft een beetje de tendens aan van het werk van Coffee shower op deze split cd.

Na de zes nummers van Coffee shower is er een abrupte overgang naar het hardere werk van Dependent. Dependent zit met haar muziek meer in de hoek van de hardcore. De samenhang van de muziek is bij Dependent veel beter dan bij Coffee Shower. Dependents psychedelische zang zal niet iedereen kunnen verwarmen, maar het past in elk geval wel goed in het geheel. Bij het uitstekende nummer No More wordt op indrukwekkende wijze geswitcht tussen rustige psychedelische elementen en old school hardcore.

Het is jammer voor Dependent dat ze wordt vooraf gegaan door het kwalitatief veel mindere Coffee Shower. Ongewild gaat dit ook ten koste van Dependent. Een full-length cd van alleen Dependent met deze kwaliteit zal veel hogere ogen gooien dan deze split cd.
Recensent:Kees Vrins Artiest:Dependent Label:NH-N Records
gisli-howaboutthat

Gisli - How About That?Gisli is de Noorse zanger en multi-instrumentalist Gisli Kristjansson,...

placebo-oncemorewithfeeling

Placebo (UK) - Once More With feeling, singles 1996-2004 ‘Once More With Feeling, Singles 1996-2004’ luidt de titel van dit single...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT