RECENSIE: The Sin Committee - Confess

The Sin Committee - Confess
recensie cijfer 2009-07-05 Sja. Albums, EP’s en demo’s die in eigen beheer worden uitgebracht wekken eigenlijk niet vaak hoge verwachting vooraf. Eerlijk is eerlijk, vaak zijn producties die uitgebracht worden onder eigen beheer niet de leukste dingen waar je als recensent over mag schrijven.

Voor ons ligt de EP van de Nijmeegse progressie formatie The Sin Committee, dat als titel heeft gekregen Confess. De band benadrukt in de begeleidende biografie zich niet in hokjes te willen en kunnen stoppen, maar durft het aan om wat invloeden prijs te geven. Invloeden haalt deze band uit de muziek van The End, Tool en Mastodon.

Deze vijf track tellende EP begint met de titletrack ‘Confess’. Dit is tevens het minst boeiende nummer van de hele EP en daarmee als EP titel niet helemaal gelukkig gekozen. Gelukkig gaat het al snel beter. Vooral vanaf het derde nummer ‘Straw Men’ gaat het lekker. De invloed van Mastodon is van de eerder genoemde invloeden het meest hoorbaar. Soms heeft de band zelfs wat weg van een Queens of The Stone Age, maar dan on steroids.

Toch voert progressieve metal de boventoon op deze plaat. Er wordt moeiteloos geschakeld tussen clean vocals en grunts. Daar waar gezegd mag worden dat de grunts beter uit de verf komen dan de clean vocals, maar deze zijn zeer zeker niet onprettig om naar te luisteren. De manier van zingen leent zich ook prima voor de stijl die deze band hanteert.

Met drie sterke nummers sluit The Sin Committee deze EP. Deze EP is tevens de aanzet tot een nieuwe fase die deze band in gaat. Als deze band doorgaat waar zij deze EP eindigen dan is dit zeker een band om in de gaten te houden.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:The Sin Committee Label:Eigen Beheer
Atta – I just love tot say I called you

Atta - I Just Love to Say I Called YouOver sommige bands valt niet zo heel veel te zeggen. Zo ook niet over Atta ....

Bonaparte - Too Much

Bonaparte - Too Much Het is soms lastig om een band serieus te nemen. Bonaparte is daar een goed...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT