RECENSIE: De Supermannen - The Best Of

Supermannen – The Best OF
recensie cijfer 2009-07-26 Dit uit Almere en Amsterdam afkomstige kwartet heeft ongeveer 7 jaar nodig gehad om hun eerste album te maken. De eerste opnames dateren uit 2002 en de laatste zijn vorig jaar opgenomen. Maar goed daar rekenen we Supermannen niet op af. Het heeft zelfs wel zijn charme want zo horen we ook nog eens iets uit de begintijd van deze band. Zeven jaar bandervaring is samengekomen op één album, The Best Of.

Hoe kun je je nieuwe album beter beginnen met een nummer dat ‘Stoppen Is Geen Optie’ heet? Niet denk ik. Niet alleen qua titel is het een prima opener maar ook muzikaal. Wat komt dat nummer lekker binnen. Supermannen rockt is de korte en snelle conclusie. De muziek zit een beetje tussen de punk van De Heideroosjes en rock van bijvoorbeeld Intwine in. Maar gelukkig nemen ze zichzelf niet zo serieus. Humor heeft de band voldoende. De titel van het debuutalbum zegt al genoeg: The Best Of. Maar het lacherige slaat gelukkig niet door. Want dat kan wel een risico zijn als je Nederlandse rock maakt met humor in je teksten. Voor je het weet zit je in de feestband circuit en verwachten ze alleen nog maar covers met humoristische teksten van je band.

Over covers gesproken, Doe Maar’s ‘Is Dit Alles’ komt ook op het album voorbij in rockuitvoering. Het normaal zo relaxte deuntje heeft een flinke energie injectie gekregen. Maar het misstaat niet. En zelfs de Nederlands versie van The Beach Boys klassieker ‘God Only Knows’, in de Supermannen uitvoering heet het nummer ‘Joost Mag Weten’, mag er zijn. Maar eigenlijk hebben ze die covers helemaal niet nodig. Deze band is prima in staat om zelf nummers te schrijven.

Als de muziek live dezelfde energie overbrengt als op plaat kan deze band nog wel eens het Nederlandse publiek gaan verrassen. Het is in ieder geval een groep om rekening mee te houden.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:De Supermannen Label:Dawa Records
Starring Lisa – No One Ever Told Me Anything

Starring Lisa - No One Ever Told Me AnythingDe band Starring Lisa heeft tot op heden een prima start gekend. In 2007...

The Setting Son – Spring Of Hate

The Setting Son - Spring of Hate The Setting Son is een vijfkoppige formatie uit Kopenhagen, Denemarken. En...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT