RECENSIE: 32 Ohm - Leidenschaft

32 OHM – Leidenschaft
recensie cijfer 2009-08-04 De Limburgse band 32 OHM heeft lef. Dit is misschien een rare openingszin voor een recensie maar dat is het eerste wat opvalt als je hun nieuwe EP Leidenschaft opzet. Dit vijftal durft namelijk een mix van Duitse en Engelse teksten te schrijven en daarbij ook nog erg jaren tachtig te klinken. Geen alledaagse combinatie tegenwoordig.

Dat zorgt er ook voor dat je snel op twee gedachtes hinkt. Is 32 OHM geïnspireerd door de jaren tachtig Duitse rock of zijn de inspiratiebronnen afkomstig uit de Britse muziek uit dezelfde periode. Want dat is het enige waar niet over getwijfeld hoeft te worden. Het tijdperk waar deze muzikanten een voorliefde voor hebben. Jaren tachtig muziek is vaak een beetje verdrongen van de podia. Maar sinds enige jaren lijkt er een ware revival van deze muziek gaande te zijn. En 32 OHM speelt hier prima op in.

Deze vier nummers tellende EP is natuurlijk een mooie indicatie van wat de band kan maar niet genoeg om een compleet beeld te krijgen. De nummers die zijn geselecteerd voor Leidenschaft zijn in ieder geval prima. Vooral het gelijknamige openingsnummer springt eruit. Het zal veel luisteraars met weemoed aan de periode van de Neue Deutsche Welle doen denken. Dit is overigens het enige Duitstalige nummer op deze EP. Maar de overige Engelse nummers zijn op momenten met een Duitse tongval gezongen. Of dat bewust of onbewust is, is voor ondergetekende een raadsel.

Een leuke extra is de clip van ‘Leidenschaft’ en de extra info waar je toegang toe krijgt wanneer je de cd in je computer stopt. Minpuntje is uiteindelijk het aantal nummers op de EP. Maar dat heeft ook dat wat er op staat naar meer klinkt.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:32 Ohm Label:Eigen Beheer
Church of Misery - Houses of the Unholy

Church of Misery - Houses of the Unholy Church of Misery is een uit Tokio afkomstige doom-rockband: Muziek die de...

Ojos de Brujo – Aocana

Ojos de Brujo - Aocana De Spaanse band Ojos de Brujo is in Europa na vijf albums en optredens op...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT