RECENSIE: Kubus - Biets Instrumentals

Kubus – Kubus Biets Instrumentals
recensie cijfer 2009-02-17 Kubus is de laatste jaren een gevestigde naam geworden in de Nederlandse muziekscene. De man die eerder niet onverdienstelijk op het skateboard stond, heeft zich ontwikkeld tot een producer van niet alledaagse beats. Hij laat zich niet in een hokje plaatsen en produceert van drum’n bass en techno tot hiphop en mixt dit af en toe tot synth-hop. Hij produceerde voor Opgezwolle en DuvelDuvel, bracht de soloplaat Buitenwesten uit en vormde met BangBang een kleurrijk duo met een fantastisch eigen geluid. Nu komt Kubus met een plaat vol instrumentals. De meeste muziek zal je bekend in de oren klinken als je de platen Learning Curve en Pie & Mash ook in huis hebt.

De plaat opent met de roffe beat van 'You Ain’t Like Me'. Een zoemende bass knalt uit je speakers. Daarop volgend komt het veel rustigere 'Sound Of A Boy', het opzwepende en swingende 'Beware Of The Dog' en het gevoelige 'Every Story Worth Telling'. Bij de instrumental van 'Version' mis je toch wel de agressieve sound van Envy.

De keuze voor de instrumentals is perfect. De plaat bevat onder andere ook de beats van knallers zoals 'Blockrockers', 'Stop The Problems', 'Middle Finger' en 'King'. Je moet wel echt een liefhebber van de sound van Kubus zijn, wil je de plaat helemaal af kunnen luisteren. Ga je er echt voor zitten dan is het op den duur flink bikkelen om er door te komen. 74 minuten lang blazen er vooral zware beats door je huiskamer. Geen frisse uistapjes, maar veel zoemende bassen. Play it loud!


Eerdere recensies van Kubus:
- 14-03-2007: Learning Curve (met BangBang);
- 19-03-2008: Pie & Mash (met BangBang).
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Kubus Label:Dog\'s Bollocks
BangBang – Fuck Suicide, I’m Staying!

BangBang - Fuck Suicide, I'm Staying!!Begin 2007 werd Nederland opgeschud door de debuutplaat van een Engelse...

Goo Goo Muck – s/t

GooGoo Muck - GooGoo Muck Als recensent krijg je regelmatig epeetjes en demo’s opgestuurd. Deze zijn...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT