RECENSIE: Michelle Wright - Everything and More

Everything and More – Michelle right
recensie cijfer 2009-01-20 Naast Ilse de Lange is er in Nederland geen enkele andere artiest van naam die het country-genre vertegenwoordigt, laat staan een buitenlandse artiest. En dat terwijl het voorbeeld van Ilse de Lange aantoont dat er wel degelijk kansen van slagen zijn binnen dit genre, ook in Nederland. Wellicht een hoopvol teken voor Michelle Wright. Anderzijds; de dame verkocht in Noord Amerika al ruim twee miljoen platen en werd tijdens de opname van haar nieuwe cd Everything and More begeleid door een productie-team uit Nashville, de country hoofdstad van de wereld.

Dat is tegelijkertijd een voordeel, maar evenzeer een nadeel. Kwalitatief zijn de arrangementen namelijk ruimschoots in orde, maar sprankelend is anders. Je moet van goede huize komen om daar nog wat emotie in kwijt te kunnen. Gelukkig heeft Wright een prettige stem waardoor het titelnummers een goed gelukte aftrap is. Haar stijl is wat laidback en jammer genoeg is het tempo dat ook, waardoor het al snel wat gezapig klinkt. De gadateerd klinkende drums helpen daarbij ook niet echt.

Wanneer er een klein tandje bijgeschakeld, scheelt dat al snel een slok op de spreekwoordelijke borrel. ‘I’ve Forgotten You’ is daar een mooi voorbeeld van. Maar op een twaalf nummers tellende cd is dat maar een vrij magere score. In Noord Amerika is dit absoluut een no risk disc, maar daar val je hier niet mee op. Het zal Michelle Wright vast een zorg zijn, en dat geldt evenzeer voor ons.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Michelle Wright Label:Savannah Music
HR – Hey Wella

HR - Wella1978, Washington DC. Paul ‘HR’ Hudson staat met de Bad Brains aan de wieg van...

Tommy Womack - There, I Said It

Tommy Womack - There, I Said It! De in Nashville woonachtige Tommy Womack staat bekend als de lokale en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT