RECENSIE: Dog Called Phenix - Someone's Gonna Love Me

Dog Called Phenix – Someone's Gonna Love Me
recensie cijfer 2008-12-30 Nederlandse producties zijn allang niet meer wat ze geweest zijn en dan wel in het positieve van het woord. Stonden Nederlandse producties voorheen vooral bekend om hun crappy geluid en slechte productie, is dit nu vaak niet meer het geval dankzij de sterk groeiende technologie.

Nederlandse bands zijn nu dus in staat om kwaliteit op te nemen en dat komt veel bands ten goede. Ook het Amsterdamse Dog Called Phenix heeft hier profijt van, want met een slechte productie was Someone's Gonna Love Me waarschijnlijk al snel op de stapel beland van 'eens maar niet meer'.

Nu is Someone's Gonna Love Me geen slecht album, of Dog Called Phenix geen slechte band, Ondanks dat de bandleden van Dog Called Phenix door de manier van spelen een eigen gezicht weten te vormen, blijft het vrij tam klinken.

Het begint op zich lekker met de titeltrack 'Someone's Gonna Love Me', met een lekkere fanatieke gitaar en prima rollende basgitaar en een drumpartij die niet zozeer bijzonder is, maar wel de boel lekker aan elkaar timmert. Waar het echter mis gaat is bij de vocals, die vrij zeurderig overkomt, daarmee de rest teniet doet en dit bandje 'een van de zoveel' maakt binnen de Nederlandse scene.

Het echte dieptepunt komt echter pas bij track zeven waar we een cover vinden Bronski Beats 'Small Town Boy'. Het nummer is al vaak gecoverd, maar Dog Called Phenix weet het origineel bij lange na niet te halen. Tenenkrommend is misschien wat aan de overdreven kant. Juist deze cover zorgt voor de ommekeer, daar waar muzikaal een lekkere opbouw zat in de nummers, zakt de band hier compleet in.

Voor Nederlandse begrippen is Dog Called Phenix een leuke band en Someone's Gonna Love Me een misschien zelfs wel meer dan redelijk album, maar doen er goed aan om voortaan geen covers meer toe te voegen op hun album.


Eerdere recensies van Dag Called Phenix:
-07-02-2007: Dog Called Phenix.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Dog Called Phenix Label:Eigen Beheer
The Undertones – An Anthology

The Undertones - An AnthologySoms krijg je cd’s ter oren die een ware openbaring zijn. De een maakt indruk...

Neil Young – Sugar Mountain – Live At Canterbury House 1968

Neil Young - Sugar Mountain - Live at Canterbury House Sugar Mountain – Live At Canterbury House 1968 is Volume 00 van de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT