RECENSIE: Pantherland - All Hail Our Sins

Pantherland – demo
recensie cijfer 2008-12-26 Boven Zaanstad en naast Purmerend ligt Krommenie, een rustig klein stadje in de provincie Noord- Holland. In dit dorp wonen vier jongens die in 2004 besloten een band te maken om wat hardcore cover- songs te doen van bijvoorbeeld Floorpunch. Tegenwoordig wordt er muziek gemaakt in het straatje The Hope Conspiracy, Cursed en oude ISIS. Ze hadden al een demo uit maar dit was in de oude stijl, deze demo is de nieuwe Pantherland.

Eerste nummer 'JC What The Fuck Already' begint met een populaire sample uit de film 'There Will Be Blood'. 'I am a false prophet, God is a superstition', hiermee zegt de band al wat mee zonder een noot te spelen. Het klinkt ruw en op eerste gehoor het meest op de eerder genoemde band The Hope Conspiracy gemixt met Mastodon. Het blijkt een interessante combinatie, want ook in het laatste nummer wordt even flink gerockt, letterlijk. In het nummer 'Moose' komt een stevige southern- rock riff voorbij die doet denken aan de Dukes of Hazzard, een aangename verrassing.

Pantherland doet laten zien dat Nederland niet geheel zonder talent en creativiteit zit. Een verrassing hier en daar is wel iets wat het genre in Nederland nodig heeft. Humor, harde riffs met een rauwe strot brengt Patherland. Maar niet te vergeten dat deze band rockt aan alle kanten. Want zeg nou zelf, elke band moet toch klinken als Black Sabbath?
Recensent:Willem Schutte Artiest:Pantherland Label:Eigen Beheer
Napalm Death – Time waits for no slave

Napalm Death - Time Waits for no SlaveMen zegt altijd om een oudgediende voor te stellen dat er geen introductie...

Guns N’ Roses – Chinese Democracy

Guns n' Roses - Chinese Democracy Al jaren geleden schreef een gezaghebbend Engels muziekblad het volgende over...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT