RECENSIE: Virtually Nothing - Prologue to the Story

Virtually Nothing – Prologue To The Story
recensie cijfer 2008-11-16 Mensen, kijk nu eens binnen de grens van Nederland naar goede muziek. Ik heb het al vaak gezegd en het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Ga van die MySpace site af en bezoek de sites van de lokale poppodia om te kijken of er iets optreedt wat je leuk lijkt. Niet zeuren dat het maar liefst vier euro kost en het tien minuten fietsen is. Doe je dit wel, dan ben je gewoon geen muziekliefhebber en zet je maar mooi TMF op. Als je nu wel die vier euro over hebt en van wat lichaamsbeweging houdt, ga eens kijken bij het Haagse Virtually Nothing.

Vooral het –core genre wordt door Virtually Nothing goed gebruikt. Je hoort hier duidelijk mathcore passages a lá The Dillinger Escape Plan en het oudere werk van The End. Het metalcore gehalte put vooral inspiratie uit de hoek van Caliban. Dit mede door de net-niet-cleane zang waar Caliban bekend om staat, die ook terug te vinden is op deze EP. Toch kan de drie nummers tellende EP niet geheel overtuigen. Kwaliteit bezitten de artiesten individueel wel maar het geheel komt niet helemaal pakkend uit. Ook een tekort aan originaliteit breekt op bij de iets wat langere nummers.

Virtually Nothing probeert leven in een genre te blazen welke aan het doodbloeden is. Probeert dit vervolgens ook nog eens in klein land waar de mensen die zulke muziek luisteren hun oren alleen richten op het Verenigd Koninkrijk. Hier komen de nieuwe bands vandaan en niet uit ons eigen Den Haag. Willen ze in Nederland doorbreken, verhuis naar Engeland en kom daarna terug.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Virtually Nothing Label:Eigen Beheer
Various artists – Soul lounge 5

Various - Soul Lounge 5In de serie van de Soul lounge cd’s is het alweer tijd voor het vijfde deel,...

Xretro – s/t

Xretro - Got you by the Bulls Xretro is afkomstig uit Nijmegen. De drie heren zijn al sinds 2000 actief...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT