RECENSIE: Marc Collin - Hollywood, Mon Amour

Marc Collin – Hollywood, Mon Amour
recensie cijfer 2008-10-30 De jaren tachtig hebben een aantal legendarische films voortgebracht. Rocky, Footloose, Flashdance en dan zwijg ik nog over de James Bond films uit die periode. De Franse componist Marc Collin heeft een aantal van de grote hits uit deze films in een nieuw jasje gestoken. Voornamelijk een Jazz en Bossa Nova jasje. Weg met het jaren tachtig geluid. En een warm welkom aan het relaxte geluid van Hollywood, Mon Amour.

Collin is een van de mensen achter Nouvelle Vague. Hij nam in het verleden al muziek van onder meer Depeche Mode onder handen, wat resulteerde in een Bossa Nova aandoende stijl. Dat is ook hier het geval. Bekende nummers als ‘Eye Of The Tiger’ en ‘A View To A Kill’ hebben een heel nieuwe sound gekregen. Rustiger en relaxter. Andere nummers zijn daar in tegen niet zoveel veranderd. ‘When Doves Cry’ en ‘This Is Not America’ waren sowieso niet al te ruig en de nieuwe versies liggen niet zo ver van het origineel vandaan.

De meest opvallende make-over is voor ‘Footloose’. Het nummer uit de gelijknamige dansfilm klinkt als een echt jaren vijftig nummer. Met een lopende bas, vrouwenstemmen en knippende vingers. Erg leuk gedaan en zeker ook heel aanstekelijk

Hollywood, Mon Amour is een mooie achtergrond cd geworden. Het is leuk om deze nummers eens in een andere uitvoering te horen maar na een aantal keer heb je het wel gehoord. Buiten het feit dat het allemaal knap is gedaan blijft het een beetje de vraag wat de toegevoegde waarde van dit album is.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Marc Collin Label:Pias
Madlib tha Beat Konducta – WLIB AM: King of the Wigflip

Madlib - WLIB AM: King of the Wigflip Madlib ’s werk is niet te vangen in één genre. Hij is een muzikale...

Amp Fiddler / Sly & Robbie - Inspiration Information

Amp Fiddler - Inspiration Information (ft. Sly & Robbie) De ritmesectie van Sly & Robbie begon in de jaren 70 van de vorige eeuw...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT