RECENSIE: Metal Church - This Present Wasteland

Metal Church – The Present Wasteland.
recensie cijfer 2008-09-27 Al sinds de vroege jaren ’80 staat Metal Church, afkomstig uit Seattle, garant voor een stevige pot klassieke heavy metal. De band heeft qua line up de nodige veranderingen ondergaan, zo werd recent gitarist Jay Reynolds vervangen door Rick van Zandt, maar heeft nog steeds die vertrouwde melodieuze sound. Met The Present Wasteland brengt de band nu haar negende album uit.

De plaat opent sterk met ‘The Company Of Sorrow’, een typische jaren ’80 heavy metal track. Het is niet vernieuwend, niet verrassend en ook zeker niet beter dan het oude werk, maar het voldoet aan alle vereisten die het genre kenmerken. In ‘The Perfect Crime’ valt de zang van Ronny Munroe wat tegen. Sommige uithalen klinken te geforceerd. Daarnaast is de productie niet optimaal, waardoor de muziek wat wegvalt ten opzichte van de zang.

Met ‘Deeds Of A Dead Soul’ en het rockende ‘Meet Your Maker’ komt de band weer op het juiste spoor. De harde riffs, jankende solo’s en ook de zang van Munroe klinken erg goed en beuken uit je speakers. Meet ‘Your Maker’ bevat nog een subtiele break, maar hier schieten de zangkunsten van Munroe eigenlijk net te kort. De plaat rockt rustig door zonder al te veel bijzonderheden. Bij de laatste tracks komt er gelukkig weer wat meer tempo in de plaat. Met name ‘Mass Hysteria’ bevat wat fijne thrash-achtige stukken en beukt goed door. Afsluiter ‘Congregation’ heeft een wat melodieuzere inslag, maar de afwisseling met stevige uptempo metal riffs klinkt uitstekend.

The Present Wasteland is een standaard heavy metal plaat. Melodieuze maar harde riffs en zanger Munroe die zich volledig geeft. De plaat is echter wel een beetje saai. Geen verrassingen, geen hoogtepunten en de zang die het eigenlijk nét niet is. Metalheads van het eerste uur kunnen er waarschijnlijk prima mee uit de voeten, maar zullen veel oud werk in de kast hebben staan dat eigenlijk veel beter is. Draai die klassieker maar weer eens of sprint naar de winkel en koop de nieuwe Motörhead als je die nog niet in huis hebt.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Metal Church Label:SPV
Metal Church – The Present Wasteland.

Holy Moses - Agony of DeathHet twaalfde studio album van Holy Moses is een feit. Al meer dan twintig...

Dearhunter – The Sun Came Out

Dearhunter - The Sun Came Out Een bruin broodje extrabelegen kaas, een reclamespotje over futloos haar en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT