RECENSIE: Headphone - Ghostwriter

Headphone – Ghostwriter
recensie cijfer 2008-08-09 Zo eens in de zoveel tijd breekt er een band door waarvan je hoopt nog heel veel te horen. Headphone is zo’n band. Vanaf het allereerste moment grijpt hun debuutalbum Ghostwriter je bij je strot om vervolgens niet meer los te laten. Deze uit Gent afkomstige band wist al te overtuigen op de laatste editie van Eurosonic. De verwachtingen van toen hebben ze met dit album waar gemaakt.

Headphone bestaat uit Ian Marien (zang, gitaar), Nico Steenkiste (drums), Jan Goossens (bas), Tom Barbier (gitaar) en Gerd van Mulders (keyboard). Allemaal ervaren muzikanten die in deze samenstelling een gouden combinatie blijken te zijn.

De associatie met Radiohead is al vaak gemaakt dat is ook niet gek. De overeenkomsten zijn groot. Maar denk niet dat Headphone een slap aftreksel is hoor. Misschien is Ghostwriter zelfs wel een beter Radiohead album dan In Rainbows.

Indietronic, zo wordt de muziek van dit vijftal ook wel omschreven. Een mix van gitaarpop met elektronica. De ene keer is de uitkomst een wat meer rocknummer zoals ‘In White Rooms’ de andere keer is een op samples gebaseerd nummer zoals ‘Lidocaine’ het resultaat. Met de prachtige single ‘Ghostwriter’ scoorden ze hun eerste succes. Deze single bereikte de hoogste positie in de Belgische alternatieve hitlijst de Afrekening. En er staan nog meer nummers op die het uitstekend kunnen gaan doen. Het meeslepende ‘Girlie’, bijvoorbeeld. Maar ook ‘She Is Electric’ is van grote kwaliteit. Eigenlijk is op heel het album weinig aan te merken. Behalve dan misschien dat er maar tien nummers op staan. Van deze muziek kun je geen genoeg krijgen!

Headphone heeft met Ghostwriter een prachtig debuut afgegeven. Eentje die moeiteloos mee kan doen om de hoogste posities in de eindejaarslijstjes. Dit is weer een band waarvoor je naar de festivals en concertzalen gaat. Dank je wel Headphone.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Headphone Label:Pias
Trash Talk – Trash Talk

Trash Talk - Trash TalkUit Sacramento bereikte mij de laatste aanklacht van Trash Talk , een...

Ruthie Foster - The phenomenal Ruthie Foster

Ruthie Foster - The Phenomenal Toegegeven, ze heeft lef, die Ruthie Foster , om met een album getiteld The...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT