RECENSIE: Anti-Flag - The Bright Lights of America

Anti-Flag - The Bright Lights of America
recensie cijfer 2008-07-10 Wanneer je als punkband politiek gericht te werk gaat én uit Amerika komt dan kunnen we de thema’s al raden: oorlog en George Bush . Zo geen verschil voor The Bright Lights of America, de achtste plaat uit de kast van Anti-Flag. Naast het voor de hand liggende vertellen de heren ook veel nieuwe elementen te gebruiken op het album. ‘Hij is erg verschillend ter opzichte van het vorige werk, het is een nieuwe stijl geworden dit inclusief orkestinstrumenten en kinderkoortjes’ aldus zanger Justin Sane.

Bij het afspelen valt als eerste de lengte van de nummers op, waar ze namelijk vroeger met een punktempo nauwelijks de twee minuten haalden, zitten ze momenteel ruim over de vier. Hierdoor heeft het tevens album een lange(re) speeltijd heeft gekregen dan dat we van ze gewend zijn - bijna een uur kunnen we ons vermaken met het schijfje. Wellicht een eis van hun nieuwe platenmaatschappij, het album ziet namelijk het licht bij Sony MBG.

Ook de samenwerking met Billy Talent-zanger Benjamin Kowalewicz valt op. In het bonusnummer ‘Wake Up The Town’. Samen met de muzikale omslag, lijkt het hierdoor alsof het twintigjarige Anti-Flag een wit voetje wilt halen bij de huidige jeugd. Vooral aangezien Billy Talent moment één van populairste (pop) punk bands is onder de jongeren. Of zouden ze gewoon écht eens iets nieuws willen proberen?

Wanneer er een nieuwe groep opstond en met The Bright Lights of America naar de platenwinkels was gegaan, was het een geweldig debuut geweest. Aangezien we van Anti-Flag sterker en vooral ander werk gewend zijn laat het ronde schijfje een raar gevoel achter. Gelukkig blijkt dat het na meerdere luisterbeurten, evengoed, een redelijk sterk album aan het worden is. Het is nu eenmaal zo dat ook punkers wat ouder worden.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Anti-Flag Label:Sony Music
Tiesto - In Search of Sunrise Asia

Tiësto - In Search of Sunrise 7 - AsiaTijs Verwest is al drie keer verkozen tot beste dj van de wereld en heeft nog...

The Legacy – Beyond Hurt Beyond Hell

The Legacy - Beyond Hurt Beyond Hell Voor een recensent is het altijd lastig op welke punten je de net beluisterde...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT