RECENSIE: Dantesco - Pagano

Dantesco – Pagano
recensie cijfer 2008-07-09 Er zijn zo van die landen waar je nou niet bepaald een bloeiende metal scene verwacht. Zo'n land is Puerto Rico; thuisland van Dantesco. Volgens de bio is de band The most famous heavy metalband hailing from the isle of Puerto Rico. Dat ben je daar al snel lijkt mij. De band is opgericht in 2002 en het nieuwe album Pagano is hun tweede werkstukje.

Op dit nieuwe album waant de band zich Candlemass en daarbij denkt zanger Erico La Bestia dat hij Messiah Marcolin is. Helaas haalt men bij lange na het niveau niet van de Zweedse doom metallers. De heavy metal die de band ons voortovert is niet slecht maar onopvallend. Daar is nog wel overheen te komen maar zodra de zanger zijn mond opentrekt gaan je haren overeind staan. De man klinkt als een dronken Marco Bakker die in een metalband verdwaald is. Hij meent zich van een soort opera stem te moeten bedienen die zo aanstellerig klinkt dat het bijna grappig wordt. Voor de afwisseling gebruikt hij zo nu en dan een schreeuwzang die wel beter te verteren valt. Maar soms zingt de man hemeltergend vals. Daarbij zingt hij ter verhoging van de feestvreugde ook nog in het Spaans en heb ik dus geen idee waar de goede man het over heeft. Nou kunnen sommige Spaanstalige bands zoals Tierra Santa of Heroes Del Silencio soms wel een snaar bij mij raken, maar dit is echt een beproeving. Daarbij duurt dit album inclusief bonustracks ook nog eens ruim zeventig minuten. Daardoor is het bijna niet mogelijk om dit in één keer uit te zitten. De beste nummers zijn eigenlijk nog de Engelstalige bonustrack 'I Came From Hell' en het redelijke 'Por Tu Santa Amor'.

De productie is daarbij ook nog eens zeer matig. De zang ligt bovenop de muziek en degradeert de rest van de band tot een soort begeleidingband. Jammer want door die stem heen hoor je een band die eigenlijk wel potentie heeft. Als ik één advies mag geven: dumpen die man en een echte zanger opzoeken. Dan zou het nog wat kunnen worden. Hiermee komt de band echt niet verder dan wereldberoemd in eigen land. Ik kan er geen chocola van maken. Die twee sterren zijn voor het doorzettingsvermogen van de overige bandleden. Want dat heb je nodig met zo een zanger. Dit doet pijn aan mijn oren.
Recensent:Jan Didden Artiest:Dantesco Label:Cruz del sur Music
coldplayvivalavida

Coldplay - Viva La Vida Or Death And All His FriendsEen nieuw album van Coldplay is hoe dan ook groot nieuws. De voorbije weken...

Sotajumala – Teloitus

Sotajumala - Teloitus Sotajumala , voor al onze lezers die het Fins niet machtig zijn ‘Wargod’, is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT