RECENSIE: Katbite - Imaginary Things

Katbite - Imaginary Things
recensie cijfer 2008-07-13 Dat Den Haag de muziekhoofdstad van het land is, staat buiten kijf. Het heeft een magische aantrekkingskracht op de muzikant en publiek. Zo ook op de in Nieuw Zeeland geboren Katherine Leese. Op wereldreis deed ze Nederland aan en na in contact gekomen te zijn met lokale Haagse muzikanten bleef ze er. Toch is het ook zo vreemd weer niet aangezien muziek haar in het bloed zit. Zus Anna is een gerenomeerde operazangers, haar broer docent aan een Amerikaanse conservatorium en haar moeder geeft piano- en zangles. Sinds 2005 leverde ze onder de noemer Katbite twee cd’s af en sinds kort is er een vier nummers tellende EP getiteld Imaginary Things.

Op de EP werkte Kat Leese samen met dummer Jeroen van der Zeeuw en voor de gelegenheid met Arthur Adam ten Cate. Het resultaat is bijzonder goed gelukt. Het eerste nummer, ‘Pick and Choose’, is een degelijk doch puntige piano georieënteerd singer-songwriter nummer met een klein vleugje jazz, die het zeker deze zomer goed moet doen op de verschillende podia. Aan aandacht geen gebrek overigens, het duo trad al eens op in de Melkweg, Paard van Troje en is een graag geziene gast in Paradiso. En de ambities reiken tot ver over de landsgrenzen.

Op basis van Imaginary Things. moet dat zeker lukken. Zo heeft het nummer ‘Cocaïne Max’ wel wat van de muziek van Lily Allen, ook geen kleintje in de hedendaagse scene. Het laatste nummer is ‘Fix Ourselves’, een rustig nummer op basis van piano akkoorden waar Thom Yorke zich niet voor geschaamd zou hebben. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor nog meer succes in de toekomst.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Katbite Label:Eigen Beheer
H2O – Nothing To Prove

H2O - Nothing to ProveFrontman Toby Morse begon als roadie van NYHC legende Sick Of It All en zong...

One Night Only – Started A Fire

One Night Only - Started a Fire Muziek en voetbal. Waarschijnlijk de twee populairste vrije tijd bestedingen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT