RECENSIE: The Wonderfools - Too Late to Die Young

Wonderfools - Too Late To Die Young
recensie cijfer 2008-07-05 Wonderfools is een ouderwetse glamrockband die zichzelf de naam punk heeft toegeëigend en met slome, zompige rockakkoorden en gitaarsolo’s toch weinig weg heeft van deze muziekstroming. De band komt uit Noorwegen en werd bekend als support act van Böhse Onkelz. Al 12 jaar touren ze door Noorwegen en omstreken.

En, in de categorie camp is dit toch wel het hoogst mogelijke haalbare. Afschuwelijke nummers die in 1980 prima uitgegeven hadden kunnen worden, maar nu bij voorbaat al fout zijn worden tijdens de 43 minuten te lang durende cd door de speakers gepompt. Waren ze maar jong gestorven, dan hadden we deze plaat niet gehad, denken sommigen waaronder ik. Anderen houden van deze 80s opdieping en lopen er mee weg. Wat wel duidelijk is, is dat de band het echt meent en niet één of andere gimmick uithaalt. Voorop de cd staat bijvoorbeeld een schedel (een item te associëren met hardrock) en nergens zien we wat de achterliggende gedachte moet zijn.

De braakneigingen ontstaan voor mij al bij ‘Thinking of Something Mean to Say’. Tief op met die vreselijke muziek. Ga terug naar je 80s-revival-café en val mij er niet mee lastig. Over het algemeen genomen wordt het niet zoveel beter. De rustige nummers op de cd zijn nog wat beter te verdragen dan de “stampnummers’, maar voor mij is er niks bij. Het ergste van het album is de voorspelbaarheid. Het meezing-gebrul op 'Out of My Mind', de sloom ingespeelde akkoorden op 'The Song About the Song' en de tweede stem die nog even oe-oe moet doen. De zogenaamde tienersfeer op 'Apples'. Ook zijn het niet de meest bedreven muzikanten, iets dat wel duidelijk wordt op 'She’s So Easy' waar zowel blijkt dat de zangers geen maat kunnen houden als het gebrek aan inspiratie bij de rest van de band. Als een stel boze smurfen op de achtergrond zingen ze iets onverstaanbaars.

Nee, Wonderfools is aan mij niet besteed. Dergelijke gedrochten mogen van mij gewoon blijven bij oefenruimtegepingel.
Recensent:Erik Oudman Artiest:The Wonderfools Label:Wild Kingdom
One Bullet Left – One Bullet Left

One Bullet Left - One Bullet LeftElke metal luisterende puber droomt ervan; zelf spelen in een metalband. Nou...

Sabaton – Cliffs Of Gallipoli

Sabaton - Cliffs of Gallipoli Uit Zweden komt de powermetal band Sabaton . De in 1999 opgerichte band...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT