RECENSIE: Twiggs - Twiggs

Twiggs - Twiggs
recensie cijfer 2006-06-01 Uit de envelop van Festivalinfo rolde dit keer een roze hoesje, met daarop een bellenblazend meisje. Roze bellen welteverstaan, met daarin de bandnaam wat tevens de titel is van het album. Ook het cd’tje zelf is roze. Ik hou mijn hart vast als ik het schijfje in mijn computer stop. Het valt gelukkig heel erg mee. In plaats van de suikerzoete pop die ik verwacht, klinkt er een vrolijk liedje met prima gitaarsolo’s! Het doet een beetje denken aan Letters To Cleo, maar dan met een Zweeds accent.

Twiggs is typisch zo’n bandje dat zichzelf niet te serieus neemt. De nummers zijn licht en blij, met een flinke knipoog en een goeie dosis zelfspot. Zo gaat opener Model Girls over doen waar je zin in hebt en laten zien wat je kan. Het is afschuwelijk aanstekelijk. Echt briljant vind ik de tekst van On The Other Side: If you’ll get to the other side, There is another side, On the other side, So you’ll never get to the other side, Cause on the other side, There’s just another side. Het gras aan de andere kant van het hek is inderdaad nooit zo groen als je denkt.

Twiggs komt uit Zweden en bestaat uit zangeres Caroline af Ugglas, gitaristen Hans Östlund en Heinz Liljedahl, bassist Björn Fröberg en drummer Jimi Harlevi. Dit is echt een leuk bandje! Ze maken goede muziek, de zangeres is weinig op aan te merken en al dat roze… ach, dat vergeef ik ze wel.
Recensent:Imre Veen Artiest:Twiggs Label:Wild Kingdom
Dearly Deported - Watching from a distance

Dearly Deported - Watching From a Distance Watching From A Distance , het tweede studioalbum van het Vlaamse kwartet...

The Doits – Lost, Lonely & Vicious

Doits - Lost, Lonely & Vicious Deze band uit Zweden werd gevormd in december 2000. De gebroeders Sagesen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT