RECENSIE: Story Of The Year - The Black Swan

Story Of The Year - The Black Swan
recensie cijfer 2008-06-13 Het heeft even geduurd, maar de groep Story Of The Year komt met hun derde album naar buiten. Als promotie zijn de heren momenteel druk bezig met Warped Tour in Amerika, wat tevens hun genre al verklapt: heerlijke post-hardcore. Het schijfje is hun primeur bij Epitaph en draagt de titel The Black Swan, welke bijna gelijktijdig met Our Time Is Now het licht ziet – hun nieuwe dvd.

Hoewel de nummers makkelijk in het gehoor liggen, blijken ze allen een duidelijke boodschap te bevatten. De twaalf nummers (exc. interlude) dragen elk een zwaar thema; politiek, sociaal, maar ook met de boodschap om het best en meeste uit het leven te halen. Dit ondersteund door catchy melodieën en veel uithalende screams, genoeg afwisseling in elk geval om je de vijftig minuten te kunnen pakken.

Het is gelijk al duidelijk dat het album zijn driejaar oude In the Wake of Determination overtreft. Wellicht te danken aan John Feldmann, de zanger/gitarist van Goldfinger heeft namelijk de productie van de plaat verzorgd. Hierdoor klinkt het gelijk een stuk gelikter dan ooit te voor en knalt het met veel kwaliteit uit de boxen van je stereo! Het zal wellicht oude fans afschrikken, maar vooral tegelijk veel nieuwe werven.

De dertien jarige groep begon ooit onder Big Blue Monkey, maar heeft zichzelf een stuk duidelijker op de kaart gezet na de naamswijziging. De Amerikanen hebben drie albums uitgebracht om trots op te zijn, waarbij The Black Swan zeker aan mee geholpen heeft. Het vijftal begint nu eigenlijk pas echt aan hun verhaal, één wat grote hoofdstukken zal bevatten!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Story Of The Year Label:Epitaph
Eric Sardinas and Big Motor - Eric Sardinas and Big Motor

Eric Sardinas & Big Motor - Eric Sardinas & Big MotorStevige bluesrock & roll op een resonator-gitaar dat is waar Eric...

Bagga Bownz – Done With The Pain

Bagga Bownz - Done with the Pain De Haagse band Bagga Bownz timmert al vier jaar hard aan de weg. Het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT