RECENSIE: Bagga Bownz - Done with the Pain

Bagga Bownz – Done With The Pain
recensie cijfer 2008-05-25 De Haagse band Bagga Bownz timmert al vier jaar hard aan de weg. Het vijftal maakt een mix van metal en hiphop, waarin tevens plaats is voor de poppy zanglijnen van zangeres Mellow-C. De band was al goed voor 70.000 gratis downloads. Waar succes in Nederland nog een beetje uit blijft, boekte de band in Amerika een succesje met ‘A Dog’s Life’, dat in de Billboard-hitlijsten van meest gedownloade songs kwam. Om een definitieve doorbraak te forceren brengt Bagga Bownz nu de plaat Done With The Pain uit.

Na een introductie, beukt de plaat al snel door met de titeltrack. Wat panische stemmen en een lompe gitaarriff zetten de toon. Al snel is daar echter het heldere stemgeluid van Mellow-C, dat in contrast staat met de ruwe stem van rapper L Rock. Deze sound en opbouw zet de band door in ‘A Dog’s Life’. Beide nummers duren eigenlijk net wat te lang om te kunnen blijven boeien. In ‘Back Off’ en ‘Ready Or Not’ is de hoofdrol vervolgens wat meer voor L Rock. Door het wat kortaf articuleren en de niet echt heldere stem, komt hij niet zo goed uit de verf.

In ‘Ring the Alarm’ doet hij het een stuk beter. Doordat het tempo van de track wat hoger ligt en het nummer een redelijk catchy refrein heeft, is dit één van de betere tracks van de cd. Vervolgens heeft de plaat met 'Up2U' min of meer een ballad in huis, een beetje matige track. Met ‘Angel’ en ‘SlipsNot’ wordt het niveau van de plaat nog even opgeschroefd. Lekker stevige uptempo tracks.

Bagga Bownz levert met Done With The Pain een goed beukende crossover-plaat. Als er dan toch een stempel op moet, dan is dat het nu-metal stempel. De band geeft daar echter een behoorlijk eigen invulling aan en dat is lovenswaardig. De opbouw van de nummers is echter niet echt afwisselend en die eentonigheid stoort me. Daarbij is nu-metal een stijl, die je of wél of niet trekt. De liefhebbers van alternatieve rock en modernere metal zullen zeker wat met deze plaat kunnen. De echte metalhead of hiphopper zal waarschijnlijk snel afhaken. Toch best een aardige plaat en de band zal menig festivalganger deze zomer in beweging krijgen.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Bagga Bownz Label:Wong Song Records
Story Of The Year - The Black Swan

Story Of The Year - The Black SwanHet heeft even geduurd, maar de groep Story Of The Year komt met hun derde...

Edie – Songs

Edie - Songs De in Nashville residerende Nederlandse singer/songwriter Edie is met het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT