RECENSIE: No Use For A Name - The Feel Good Record of the Year

No Use For A Name – The Feel good Record of the Year
recensie cijfer 2008-04-15 No Use For A Name is afkomstig uit het Amerikaanse San Jose, CA. De band bestaat ruim twintig jaar en The Feel Good Record of the Year is alweer het negende studio album. De plaat werd opgenomen in ‘the Blasting Room’. De productie lag in handen van Bill Stevenson, bekend van producties van onder meer The Descendents en Black Flag. De sound van de band is het best te omschrijven als typisch Amerikaanse melodieuze punkrock. Ze tourden onder andere met the Offspring en NOFX, gingen mee met de Warped Tour en waren de headliner op de Fat Wreck Chords tour door Europa en de V.S. Daarnaast is nog vermeldenswaardig dat de band inmiddels meer dan één miljoen platen heeft verkocht.

The Feel Good Record of the Year opent met ‘Biggest Lie’ en ‘I Want to Be Wrong’. Geheel in de stijl zoals we gewend zijn van de band. Uptempo punkrock met een melodieuze inslag en tweestemmige zang. Vervolgens gaat de plaat verder met het rustige ‘Yours to Destroy’, waarin de computer beat het wat poppy maakt. Geen sterk nummer. Met ‘Sleeping Between Trucks’ gaat de band akoestisch. Opzich een lekker laidback nummer. Luistert men de hele plaat, dan zal men snel merken dat het meerendeel rustige pop(punk) nummers zijn. Waardoor het nummer de meerwaarde, dat een dergelijk nummer normaal gesproken op een melodieuze punk plaat kan hebben, verliest.

Onder andere de nummers ‘Domino’, ‘the Feel Good Song of the Year’ en afsluiter ‘Take It Home’ zorgen nog enigszins voor de nodige punkrock die je mag verwachten van een band als No Use For A Name. ‘Ontario’en ‘Kill the Rich’ daarentegen zijn weer hele rustige, bijna singer/songwriter-achtige tracks.

Al met al kan de plaat bij lange na niet de volle dertig minuten boeien. Het is te eentonig, te saai en vaak te soft. De poppunk liefhebber kan deze plaat blind aanschaffen. Fans van de band en het genre kunnen beter een oudere plaat, zoals Leche Con Carne, opzetten.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:No Use For A Name Label:Fat Wreck Chords
Good Riddance – Remain in Memory, The Final Show

Good Riddance - Remain in Memory, The Final Show Good Riddance bracht hun debuut plaat For Gods Country in 1995 uit op het...

Brian Adams - 11

Bryan Adams - 11 In maart 2008 is het allerlaatste album van de Canadese rockveteraan Brian...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT