RECENSIE: Pioneers of Love - Pioneers of Love

Pioneers of Love - ST
recensie cijfer 2008-05-05 Ze bestaan pas sinds de zomer van 2007, maar Pioneers of Love heeft al veel bereikt. Op 9 maart 2008 won de band de finale van het Rode Oortjes Festival, uit een deelnemersveld van 164 bands. In januari van dat jaar speelden ze op EuroSonic in Groningen. Volgens eigen zeggen klinken ze als melanchonische synthpop, beïnvloed door bands als Editors, Tom Waits en Joy Division.

Het gelijknamige plaatje Pioneers of Love is hun eerste EP, gedrukt in eigen beheer bij gebrek aan platencontract. Het bevat slechts drie nummers. Helaas, want wat je te horen krijgt is zeker goed genoeg om nog wat langer naar te luisteren. Alle nummers zijn voorzien van een fijn synthesizer-deuntje als basis, waar de rest van de muziek omheen gebouwd is. Gecombineerd met de prettige stem van zanger/gitarist Jeroen Grendelman levert dat fijne liedjes op, die wat doen denken aan Muse en Keane.

Met Pioneers of Love heeft Nederland er een veelbelovende band bij die nog wel eens heel groot zou kunnen worden. Nu alleen nog een contract bij een label, dan kunnen ze Nederland gaan veroveren. Daar zijn ze zeker klaar voor.
Recensent:Imre Veen Artiest:Pioneers of Love Label:Eigen Beheer
Alabama 3 – Hits and Exit Wounds

Alabama 3 - Hits and Exit Wounds Alabama 3 , leveranciers van de aanstekelijke openingstune van hitserie ‘The...

dEUS – Vantage point

dEUS - Vantage Point We hebben er even op moeten wachten, maar dan krijg je ook wat! Drie jaar na...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT