RECENSIE: Anemic - 5 Song Demo

2003-11-18 Ik lees op de website dat Anemic in Denemarken gaat toeren. Zijn deze nog vrij jonge heren soms bekender in het buitenland dan hier in Nederland? Nee, niks van dit alles, het gaat om een uitwisselingsproject met de Deense band The Psyke Project.
De uit de omgeving van Wassenaar afkomstige band heeft in haar korte bestaan al 3 demo's opgenomen. Op het nieuwste exemplaar staan 5 nummers met een totale duur van nog geen 10 minuten. Deze korte duur is echter gebruikelijk, want er wordt hardcore gemaakt.
Het vijftal kan moeilijk worden vergeleken met andere bands. Je kunt er soms het iets rustigere Belgische Circle in terug horen. Ook zou je er de muziek in van Slapshot in kunnen horen.
Roy Bonhof, die de vocalen op zich neemt, heeft een aparte opvallende stem. Hij heeft niet de donkere stem die bij de meeste hardcore bands gebruikelijk is. De vocalen worden eruit gekrijst. Hieraan moet je wennen maar het is wel van toegevoegde waarde.
Het gitaarspel is niet speciaal of vernieuwend te noemen. Het is wel goed afgestemd op de vocalen waardoor de nummers van de demo cd goed lopen. Anemic heeft door zijn jonge leeftijd goed de kans om verder door te groeien. Wel moeten er wellicht nog wat specialere gitaarpartijen komen.
Recensent:Kees Vrins Artiest:Anemic Label:Eigen Beheer
Cover River Runs Again

Life Of Agony - River Runs Again: Live 2003Een tweede liveplaat van een band die tijdens haar bestaan maar drie platen...

Loot demo

Loot - Into The Light Het Utrechtse Loot bestaat 2 jaar en deze mini cd is na de demo Triple...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT