RECENSIE: Kill Hannah - Until there's nothing left for us

Kill Hannah – Until There’s Nothing Left Of Us
recensie cijfer 2008-04-15 "The biggest band you’ve never heard of!" Dat is de omschrijving dat het label de band Kill Hannah meegeeft. Dus een beetje sceptisch mogen we vooraf wel zijn. We zullen eens beoordelen of het echt zo is.

Zoals de laatste tijd wel meer bands hun succes (mede) te danken hebben aan MySpace of andere gelijksoortige sites, heeft deze site ook veel bijgedragen aan de populariteit van Kill Hannah. In Europa althans. In Amerika trekt de uit Chicago afkomstige band al jaren volle zalen. Mat Devine (zang/gitaar), Dan Wiese (gitaar), Jonny Radtke (gitaar), Greg Corner (bas) en misschien ook Elias Mallin (drums), de biografie en het cd boekje verschillen van mening of de drummer bij de band hoort, zijn de toekomst van de Chicago Rock. Althans, volgens Billy Corgan. En daarnaast is de band ook een hit op het eerder genoemde MySpace, waardoor Kill Hannah een grote schare fans naar de zalen in Europa wist te lokken met een beperkt promotiebudget.

Onder de fans is de band zo populair dat er een Kill Hannah Kollective is opgericht. Fans uit alle windstreken van de aardbol zijn hier aangesloten om zo veel mogelijk informatie over de band te delen. Dit is best opmerkelijk te noemen omdat we van deze band in Nederland nog nauwelijks iets hebben gehoord. Wie weet komt daar nu verandering is. Op Until There’s Nothing Left Of Us zou zomaar eens de doorbraak single van de band kunnen staan. Opener ’Sleep Tight’ bijvoorbeeld. Maar ook nummers als ‘Life In The Artic’ en zeker ‘The Songs That Saved My Life’ liggen goed in het gehoor en laten horen dat deze band ook hier wel eens door zou kunnen breken. Zoals iedere artiest weet zijn goede nummers niet het enige dat nodig is om het aan deze kant van de oceaan te maken. Maar het begin is er in ieder geval.

Dus of de muziek van Kill Hannah, dat in de stijl van My Chemical Romance en Janes Addiction ligt, zorgt voor een nieuwe opleving in deze muziekstijl moeten we even afwachten. En of dat het de beste band is waar ik nog nooit van heb gehoord, daar ben ik ook nog niet zeker van. Maar lekker klinken doen ze.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Kill Hannah Label:Roadrunner Records
Devotchka – A Mad & Faithful Telling

Devotchka - A Mad & Faithfull TellingIn het kielzog van Gogol Bordello, die als mondiale pleitbezorgers van de...

Cursed – III – Architects Of Troubled Sleep

Cursed - III - Architects of Troubled Sleep Quebec en Ontario, misschien ken je deze twee gebieden van het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT