RECENSIE: Allison Moorer - Mockingbird

Allison Moorer – Mockingbird
recensie cijfer 2008-04-09 Hoewel country een van de grootste genres in Amerika is loopt Nederland niet snel warm voor deze muziek. Af en toe is er een kleine opleving, zoals na de film ‘Walk The Line’ over het leven van Johnny Cash. Maar daar blijft het dan ook wel een beetje bij. De 35-jarige Allison Moorer gaat hier proberen verandering in te brengen. Haar nieuwste album Mockingbird is bijna geheel opgebouwd uit covers. En ze heeft niet voor de minste artiesten gekozen.

Het getuigt van veel lef wanneer je het aandurft om artiesten als Nina Simone en ‘Ma’ Rainey te coveren. Toch begint ze het album met een eigen nummer. Titeltrack ‘Mockingbird’ is speciaal voor dit album geschreven. Een heel behoorlijk nummer. Je vraagt je hierdoor eigenlijk af waarom ze niet meer nummers zelf heeft geschreven. Iets dat ze op voorgaande albums wel heeft gedaan. Hoewel ze nooit echt grote hits heeft gescoord zijn haar nummers zeker niet onverdienstelijk. Helaas gaat het na het eigen nummer al snel mis. Tijdens ‘Ring Of Fire’ laat Moorer horen dat het niet eenvoudig is om een goede uitvoering van een bestaand nummer neer te zetten.

Buiten het feit dat Moorer heel mooi kan zingen en duidelijk haar best doet om de nummers in een country jasje te stoppen slaat ze regelmatig de plank mis. De (originele) eerdere uitvoeringen van de nummers worden veelal gezongen door zangeressen met een karakteristieke stemmen die nauwelijks te evenaren zijn. Nu is het ook niet de bedoeling om iets mooi na te zingen maar een zangeres als Nina Simone heeft een doorleefde stem de en haar sound is gevormd door alles wat ze heeft meegemaakt in haar leven. Moorer mist dit. En ondanks al haar goede bedoelingen om haar voorbeelden te eren kan ze de volgende keer beter meer tijd besteden aan het schrijven van eigen nummers. Daar ligt haar talent.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Allison Moorer Label:New Road Music
4y-D – Perfect Contradictions

4Y-D - Perfect Contradictions 4Y-D . De naam van deze band slaat op de eindletters van de voornamen van de...

Alpha – The Sky Is Mine

Alpha - The Sky is Mine Alpha , band die omarmd wordt door internationale grootheden als David...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT