RECENSIE: Krafty Kutz - A Personal Collection for After Hours Grooving

Krafty Kuts – Back To Mine
recensie cijfer 2008-03-14 Wanneer je aan een DJ wedstrijd meedoet zonder ooit eerder te hebben gedraaid en ook nog eens doordringt tot de finales, weet je dat je de goede weg hebt gekozen. Zie daar Krafty Kuts. Hij heeft al verscheidene awards in de DJ scene achter zijn naam staan waaronder drie keer op rij ‘Breakspoll Best Dj’ en ‘Australia’s Best International DJ’. Hij had grote hits met dansvloerkrakers ‘Bass Phenomenem’ en ‘Tell Me How You Feel’. Samenwerkingen met onder andere The Prodigy, The Rolling Stones en NAS laten zien dat hij er niet voor terug deinst zich op verschillende genres te storten.

Nu maakt ook hij onderdeel uit van de Back To Mine series waarin onder meer Röyksopp, Guillemots en Underworld hem voorgingen. In deze serie wordt aan gerenommeerde artiesten gevraagd of ze hun favoriete muziek op een plaat willen mixen. Benieuwd wat Krafty Kuts thuis luistert? Bereid je dan maar voor op een flinke dosis funk, hiphop, new jack, electro en jaren 80.

‘’A personal collection for after hours grooving’’ Is de subtitel die Krafty aan deze plaat meegeeft. Onder andere Nas, Massive Attack, Who Made WHo en Pete Rock & CL Smooth komen voorbij op dit aan elkaar gemixte werk vol samples en scratches. Van Party beats en laidback lounge tot oldskool hiphop en jaren 80, het is er allemaal. Dit is tevens ook een zwaktepunt van deze Back To Mine editie. Omdat de cd constant door verschillende genres zweeft heb je meer het idee dat je naar een aan elkaar geknoopte Dj-set aan het luisteren bent en komt het wat onsamenhangend over. De 18 tracks zijn ook vrij kort waardoor het soms van de hak op de tak gaat en je niet echt in de stemming komt die Krafty wil creëren.

Als je wel oren hebt naar een plaat met jaren 80 en hiphop in een funky jasje is de nieuwste van Krafty Kuts een leuke toevoeging. Waar de eerdere edities uit de Back To Mine serie een sfeervol geheel waren, is deze dat echter niet. Een aardig tussendoortje van deze doorgewinterde draaitafelmeester, maar het is niet het feestmaal wat het had kunnen zijn.
Recensent:Martijn Arendshorst Artiest:Krafty Kutz Label:DMC Records
Bullet For My Valentine – Scream Aim Fire

Bullet For My Valentine - Scream Aim FireJe kunt cliché en eerlijk zijn of je kunt er omheen draaien. Er omheen...

Orange Glow - The magic tale of flying kite in the animal kingdom

Orange Glow - The Magic Tale of Flying Kite in the Animal Kingdome The magic tale of flying kite in the animal kingdom . Dat is nog eens een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT