RECENSIE: Mr. Love and the Stallions - Cruel art of Gossip

Mr. Love and the stallions – Cruel Art Of Gossip
recensie cijfer 2008-02-14 Ik heb al regelmatig in mijn recensies geschreven dat er veel talent in Nederland rondloopt. Doordat we, terecht of onterecht, overspoeld worden met buitenlandse bandjes die vaak weinig origineel zijn vallen deze talenten van vaderlandse bodem ons niet altijd op. Hoewel ik moet toegeven dat ik ook liefhebber ben van die Britse dertien in dozijn gitaarbandjes, ontvang ik gelukkig regelmatig een album van talentvolle Nederlandse bands.

Mr. Love and the Stallions nieuwste cd, Cruel Art Of Gossip is in september uitgekomen en zit nu in mijn cd speler. Nieuw is deze band niet. Zo wonnen ze in het verleden al de HVU popprijs en werden ze in 2003 uitgeroepen tot de meest vernieuwende band tijdens de Grote Prijs van Nederland. Maar goed dat ze de hoofdprijs niet hebben gewonnen want er lijkt al jaren een vloek te rusten op de winnaars van deze prijs. Het overgrote deel raakt in de vergetelheid. Gelukkig bestaat Mr. Love and the Stallions nog en beginnen ze langzaam maar zeker landelijke bekendheid te krijgen. Nationale radiostations pikken de muziek van de band op en het rijtje optredens groeit gestaag.

Muzikaal is het een mengelmoes van verschillende bands. dEUS, The Velvet Underground, Oasis enzovoort, enzovoort. Het resultaat is dat Mr. Love and the Stallions lekker klinkt. Het is fris, opwindend en het rockt. Nummers als ‘Fill Me Up’ en ‘Sister’ zijn toppers en het intro van ‘Black Hearted Soul’ is werkelijk geweldig. Met andere woorden: Cruel Art Of Gossip staat vol met catchy melodieën, aanstekelijke koortjes en verassende instrumentatie. Dat maakt dat ze gelijk één van de leukste bands van het moment zijn. En voorlopig ook zullen blijven.

Hopelijk wordt 2008 het jaar van dit Utrechtse kwartet. Deze band verdient meer dan alleen bekendheid via een reclamefilmpje. Zie hun myspace site voor de desbetreffende commercial en meer live-opnames. Maar genoeg positieve woorden over Bas, Remco, Einar en Lou. Het is tijd om zelf te gaan luisteren.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Mr. Love and the Stallions Label:Eigen Beheer
The Mars Volta - The Bedlam in Goliath

The Mars Volta - The Bedlam in Goliath The Mars Volta is de band die in een grote hype rondom debuutalbum...

Merz - Moi et mon camion

Merz - Moi et Mon Camion Moi et mon camion is het derde album van de Brit Conrad Lambert, aka Merz...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT