RECENSIE: Skirt - Steer/ Long Day

Skirt – demo
recensie cijfer 2008-01-01 Skirt, een band uit Amersfoort, wil met hun nieuwste demo naar eigen zeggen het land gaan bestormen. Zij omschrijven zichzelf verder als stevig rockend, afgewisseld door rustige, meer akoestische nummers. Het kenmerk van de band, als we hen mogen geloven, is de kenmerkende stem van zanger Rokus Maasland. En inderdaad, hij heeft een rasp van het bijzonder prettige soort in zijn stem. Waar Kelly Jones van de Stereophonics nog wel eens wil gaan irriteren, heb je daar bij Maasland geen last van. Dat is op deze demo overigens geen wonder, er staan maar twee nummers op. Geheel volgens eigen recept een stevig, en een rustig nummer.

De drum intro van Elmer Drogt klinkt veelbelovend, maar al snel bederft de mondharmonica de pret. Opzich is er niets mis met een dergelijk instrument, maar op het nummer ‘Steer’ klinkt het nogal wijfelend en bijkans simpelweg vals. Voor de rest valt er weinig op het nummer aan te merken. Elk instrument, zelfs de bass, krijgt door middel van een solo een moment in de spotlight.

Het tweede en laatste nummer is ‘Long Day’. Hier is gekozen voor een meer ambitieuze aanpak, zo horen we strijkers en toetsen om het geheel fraai in te kleuren. Gedurende de 4 minuten en 38 seconden weet de band steeds een nieuwe element toe te voegen, om zo naar de climax toe te werken.

Het probleem is echter dat het nummer zich uitstekend leent voor een volledig album, maar niet voor een promotionele demo, een waarmee de band bovendien het land mee in wil. Daarvoor is het nummer te langdradig, ondanks de kwaliteit van het nummer an sich. Dat is jammer, want het promo-pakket wat de heren van Skirt de deur uit doen is erg goed gelukt. Vooral de bijgevoegde flyer is een bijzonder goede vondst. Jammer alleen dat zowel flyer als het cd-kartonnetje voorzien zijn van een nogal ongelukkige foto. Een gemiste kans.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Skirt Label:Eigen Beheer
Heaven Shall Burn - Iconoclast (Part 1: The Final Resistance)

Heaven Shall Burn - IconoclastDat een bandnaam misleidend kan zijn ondervindt Heaven Shall Burn . Een naam...

Vengeance – Same/ Same… But Different

Vengeance - Same/Same... But Different Het leven van een band gaat niet over rozen. Zeker dat van Vengeance niet....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT