RECENSIE: John Lester - So Many Reasons

John Lester – So Many Reasons
recensie cijfer 2008-01-16 In 2001 verhuisde Amerikaan John Lester van San Francisco naar Parijs, om uiteindelijk via London in Amsterdam terecht te komen, waar hij sinds 2004 woont. Deze bassist in hart en nieren ontdekt tijdens een open podium avond in 1995 dat zijn liedjes zeer gewaardeerd worden en besluit er zijn carrière van te maken. Sindsdien heeft hij over de hele wereld opgetreden, prijzen gewonnen en albums uitgebracht. Titelsong 'So Many Reasons' kreeg in 2007 bijvoorbeeld een onderscheiding voor ‘beste jazz nummer’ bij de Engelse West Coast Songwriters International Songwriting Competition. So Many Reasons is zijn derde plaat.

Lester’s jazzy stem is fijn om naar te luisteren, zijn akoestische liedjes heerlijk rustgevend. Zijn muzikale invloeden zijn onder andere Van Morrison, Micheal Franks en Sting. Lester haalt veel van zijn inspiratie uit zijn reizen door Europa. 'Beware La Merde' waarschuwt toeristen in Parijs voor de hondenpoep die overal op de stoep ligt. Een nummer met een flinke knipoog dus, die de titel ‘grappigste nummer’ bij de eerder genoemde Songwriting Competition won. 'Fear Itself' schreef hij na een bezoek aan de US, waar hij werd geconfronteerd met alle regelingen rondom en angst voor terrorisme.

Ook Nederland is vertegenwoordigd; 'Last Letter To Theo' gaat over de beroemde brieven van Vincent van Gogh, waar Lester groot fan van is, aan zijn broer Theo. Het album bevat ook zonnige liefdesliedjes, zoals 'Rose Coloured Glasses' over een roze zonnebril, en 'Rainbow Over Megan’s Bay'.

So Many Reasons is een album waar je verschillende stijlen in kan ontdekken; jazz, soul, blues, funk en nummers met alles een beetje. Bassist John Lester creëert prachtige melodielijnen en wordt begeleid door uitstekende muziekanten. Een genot om naar te luisteren.
Recensent:Imre Veen Artiest:John Lester Label:Midnight Cafe Records
Bruce Guthro – Beautiful Life

Bruce Guthro - Beautiful LieHet is niet goed om op het uiterlijk van mensen af te gaan, maar bij het zien...

Deville - Come Heavy Sleep

Deville - Come Heavy Sleep Nee, Come Heavy Sleep is niet een nieuw album van de Amerikaans zanger...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT