RECENSIE: The Methadones - Career objective

2003-07-14 Met bands als The Apers en Groovy Ghoulies in de gelederen, mag Stardumb met recht neerlands enige echte punkrocklabel genoemd worden. Stardumb is niet alleen een grootse herder die zich ontfermd heeft over de anders verloren (punk)rock n roll schapen overal over de wereld, maar tevens de uitgever van een heus punkrockblad. Om Stardumb kan men niet meer zo makkelijk heen, en dat is fijn. Eén van hun laatste releases is het tweede album van The Methadones. Deze band wordt in één adem genoemd met Screeching Weasel en Riverdale. Op zich niet zo gek, want de grote gemeenschappelijke deler van deze vier bands is zanger/gitarist Dan Schaffer. Op het nieuwe Career Objective staan elf, fijne puntige, catchy punkrocknummers. Het rockt en rammelt allemaal net iets minder dan eerder genoemde Stardumb bands, maar het tweede album van deze heren uit de VS staat toch als een huis. Nummers die na een enkele luisterbeurt in je hoofd blijven hangen wijzen eens te meer op de kwaliteiten die Schaffer als nummerschrijver heeft.
Openingsnummer ‘Premature mid-Life crisis’ knalt er lekker in, ‘Say goodbye to your generation’ bedient zich van een lekker schaamteloos Ramones gitaarpartijtje, en op ‘Far away’ wordt ons een blik gegund in de ietwat gevoelige keuken der liefdesleven van de zanger. Na een paar nummers onbewust en schaamteloos meedeinen met het hoofd, en een ballad-achtig laatste nummer (Stuck in my head) kan de balans worden opgemaakt. Geen uitschieters naar boven, geen uitschieters naar beneden, en een totaal dat meer is dan de som van de afzonderlijke delen. De nummers lijken allen eenvoudig uit de mouw geschud te zijn, en dat is waarschijnlijk ook zo. En dat levert nu net enig frustratie op, want jij bent niet de gene die even met zijn arm zwaaide, dat was namelijk de heer Schaffer. Weer een gemiste kans dus voor de nog immer ronddolende schaapjes onder ons…, terwijl de Methadones inmiddels zelfs nummers afleveren voor een aantal nieuwe X-box spellen.
Recensent:Sander Holweg Artiest:The Methadones Label:Stardumb Records
forthefame7thlegion

For the Fame - For The Fame / 7th LegionEnkele leden van de Nederlandse hardcorebands Squalor en New Born Fire...

Beyond93-cover

Beyond93 - Would You Give Up On The World? April 2002, een afgeladen Melkweg Max stond enigszins ongeduldig te wachten...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT