RECENSIE: The Excitors - The Excitors

The Excitors - The Excitors
recensie cijfer 2007-11-27 De heren kennen elkaar van een avondje spontaan popklassiekers jammen in de kroeg waar zanger Molenaar werkt. Het klikte en van het één kwam het ander. We hebben het hier over The Excitors, volgens de media dé nieuwe Haagse belofte. De muzikale richting is duidelijk: catchy, poppy en een hoog meezinggehalte. Een combinatie die het best is te vatten onder de term britpop. De eerste release is een EP met vier tracks en in november zal de formatie de studio in duiken om een full-length op te nemen. Ze maken er geen half werk van en willen een plaat maken die de tijd kan doorstaan “eentje die je over vijftig jaar nog uit de kast trekt”.

Een band die de lat hoog legt is natuurlijk nooit verkeerd, meuk is er immers al genoeg. The Excitors zullen echter wel behoorlijk aan de bak moeten, want op basis van de EP zie ik nog geen klassieker aankomen. Het eerste nummer ‘Highland’ heeft een catchy intro en rockt daarna lekker weg. Vervolgens is ‘Didn’t You’een typisch poprock liedje. Geen verrassingen, lekker gitaarloopje en op de achtergrond ‘aahs’ en ‘oohs’. Met ‘Oohweyou’ heeft de EP een rustige track in huis, met onder andere een the Clash-achtig reggeariffje. De afsluiter ‘Donkey Punch’ is weer een uptempo poprock track, maar eigenlijk is het net als de rest van de plaat gewoon te braaf.

Al met al is het een alleraardigste EP. Muzikaal is het prima en ook de zang ligt goed in het gehoor. Toch heeft de plaat hetzelfde euvel dat veel Nederlandse poprock bandjes hebben: een te hoog ‘net niet’ gehalte, het is te braaf, te gewoontjes. Voor de popliefhebber die wat meer ‘rock’ wil, zijn The Excitors een prima uitstapje. Voor de echte (pop)rock liefhebber zal de band hoogstens op de grote stapel eindigen.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:The Excitors Label:Eigen Beheer
Will Hoge –Draw the curtains

Will Hoge - Draw the CurtainsDat Nashville de country hoofdstad is weten veel mensen. Dat men er ook oor...

Lucky Fonz III – Life Is Short

Lucky Fonz III - Life is Short “Heeft u de nieuwe cd van Lucky Fonz de derde al binnen? Van wie? Is dat de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT