RECENSIE: Bring Me The Horizon - Count Your Blessings

Bring Me the Horizon - Count Your Blessings
recensie cijfer 2007-11-18 De fans van I Killed the Prom Queen, The Devil Wears Prada en As I Lay Dying kunnen veel plezier beleven aan de deathcore band Bring Me the Horizon (BMTH). De groep van vijf jongens uit Engeland bestaat pas drie jaar en maakte met hun EP This Is What The Edge Of Your Seat Was Made For heel wat los. Deze werd gevolgd door het debuut Count Your Blessings, welke al in 2006 uitkwam ter promotie voor hun UK tour, maar nu pas in Nederland te vinden is. Wat betekent dat de downloaders hem al een tijdje in bezit hebben, maar éindelijk in de winkels ligt voor de echte muziekliefhebbers.

Veel Nederlanders kijken een beetje afwachtend naar deze Bring Me The Haircutt. Dit vooral naar zanger Oliver Sykes, welke een zeer jonge leeftijd heeft en voor zijn imago zichzelf vol liet tatoeëren en piercen. Ook is de commerciële man de eigenaar van Drop Dead Clothing en heeft hij alle artwork gedaan van de nieuwe cd. In hoeverre draait dit nog om muziek? Het bewijs dat ze muziek kunnen maken hebben we in tien nummers welke samen een lang halfuur in beslag nemen.

Het album begint met hun single ‘Pray For Plagues’, welke gebaseerd is op de Bijbel, dit terwijl niet bekend is of de band zelf Christelijk is. Het twee nummer ‘Tell Slater Not to Wash His Dick’ is op zijn beurt geïnspireerd op een tekenfilm, wat bevestigd dat we met jonge jongens te maken hebben. Dat jonge jongens puberaal zijn herkennen we ook aan de een soundclip met de tekst 'Cum on my face', wat afstamt van een sextape die gemaakt is tijdens hun USA tour in 2006.

De muziek kenmerkt zich aan de afwisseling van hoog naar laag die zanger Sykes contineu maakt. Dit ondersteund door heerlijke riffs en breakdowns, opvallend is dat twee nummers zijn zelfs zonder vocalen zijn. Het beste blijft de combinatie en vooral live zullen de vier het erg goed gaan doen. Dit binnenkort samen met Maroon, Architects en Blessed by a Broken Heart in de Tilburgse 013.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Bring Me The Horizon Label:Earache
Noyalty - Between The Broken

Noyalty - Between the BrokenDe zeskopige band Noyalty heeft na een succesvolle demo sinds mei al een...

Puscifer – “V” Is For Vagina

Puscifer - 'V' is for Vagina Sinds de release van 10.000 Days in mei 2006 is Tool zo’n beetje continu op...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT