RECENSIE: Various - Resident Evil: Extinction (Original Motion Picture Soundtrack)

Various: Resident evil: Extinction –soundtrack
recensie cijfer 2007-12-01 Na afloop van een film heb ik de neiging om net zo lang te blijven zitten totdat in de aftiteling de muziekcredits langskomen. Vaak heb ik dan een goed nummer gehoord en wil weten van wie dit is. Regelmatig is dat dan een voor mij onbekende band waar ik dan meer van wil horen. Soundtracks blijken dan ook een goede manier voor iets minder bekende bands om wat meer bekendheid te krijgen. Dit geldt in zekere mate ook voor de bands op de soundtrack van Resident evil: Extinction. De film is de derde in de reeks Resident evil; een science fiction achtige thriller gebaseerd op een computerspel met Milla Jovovich in de hoofdrol. Vaak bestaat bij dit soort films de hoofdmoot van de muziek uit metal en stevige rock en ook nu is dat niet anders. Waar sommige verzamelalbums en soundtracks nog wel eens onlogische samenraapsels zijn valt er in deze soundtrack een redelijke samenhang te ontdekken. De muziek op deze cd zit meestentijds in het metalcore, industrial of emo hokje.

Na het intro barst Shadow Fall los met het melodieuze ‘Stupid Crazy’, gevolgd door Flyleaf met een remix versie van het mooi opgebouwde en dreigende ‘I’m so Sick’. De remix hiervan is verzorgd door The Legion of Doom. Deze heren hebben ook het nummer ‘One Love’ van Aiden onder handen genomen. Beide remixen zijn goed geslaagd. Een lekker en heftig nummer is ‘My World’ van industrial band Emigrate. Spaarzaam rustpuntje is de ‘Project Alice String remix’ van het nummer ‘Duality’ van Bayside. Metalcore band Fightstar maakt gebruik van mooie overgangen in hun nummer ‘Deathcar’. Throwdown is vertegenwoordigd met het nummer ‘I, Suicide’ en klinkt wel heel erg als Pantera. Grootste naam op de cd is het populaire Chimaira dat met ‘Paralyzed’ laat horen hoe metalcore moet klinken. Wat minder geslaagd is de remix van ‘White Rabbit’ door Collide. Dit nummer is amper meer te herkennen als de klassieker van Jefferson Airplane.

De cd bevat ook remixen van The Bled met ‘Asleep on the frontlines’en Emanuel met ‘Scenotaph’. Verder staat er nog op: City sleeps met ‘Catch me’, It dies today met ’Sixth of June’, het matige ‘Contagious’ van Searchlight en de verzorgde emocore van Poison the well met ‘Wrecking Itself Taking you with me’. Tussendoor zijn er nog wat korte stukjes muziek uit de film toegevoegd die de nummers mooi aan elkaar verbinden. De Europese versie van de soundtrack bevat nog drie extra tracks van Overkill, Neurosonic en Nightwish.

Al met al een leuke verzameling metal/rock nummers die het beluisteren de moeite waard maakt. Ik ben zeer benieuwd of de film net zo leuk is.
Recensent:Jan Didden Artiest:Various Label:Bodog Music
Keynote Speakerz – Record

Keynote Speakerz - Record Keynote Speakerz is een Utrechts onderonsje tussen Master Surreal en Skiggy...

Opeth – The Roundhouse Tapes

Opeth - The Roundhouse Tapes Wie brengt er tegenwoordig nog live materiaal uit zonder bijbehorend...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT