RECENSIE: Various - Roadrunner Roadrage

Roadrunner Roadrage 2007
recensie cijfer 2007-10-09 In 2005 kwam er plots een website die alles op zijn kop wist te zetten. Drie voormalig medewerkers van PayPal boden een manier aan om kosteloos filmpjes te uploaden. Via YouTube kan iedereen met een internetverbinding zijn zelf gemaakte concertfilmpjes, maar ook de officiële videoclips van verschillende artiesten uploaden.

Dit helaas vaak met erg slecht beeld –en geluidskwaliteit, iets wat je eigenlijk de fans niet kunt aandoen. “If you can’t beat them, join them” en veel bands, tv-zenders en platenmaatschappijen besloten een eigen kanaal aan te maken op de website. Onder deze ook mega label Roadrunner Records – welke momenteel maarliefst 23.086 subscribers heeft. Ooit in ons kaaslandje begonnen in 1980, ondertussen al bij iedereen bekend en draagt al jaren de naam "Best Metal Label" dankzij het Engelse magazine Metal Hammer. Bij deze groeit de lijst met gecontracteerde bands bijna dagelijks, recentelijk nog met; Cradle of Filth, Opeth, Dream Theather, The Cult, Megadeth en Procupine Tree.

Dat zo’n eigen kanaal geen uitkomt biedt wordt al snel duidelijk en elk jaar wordt er een Roadrunner Roadrage DVD uitgebracht, een schijfje wat bomvol staat met hitsingles, recente video’s en live filmpjes. (Klik hier bijvoorbeeld voor de recensie van 2006). Ook Nederland is vertegenwoordigd en Delain vinden we tussen de vierendertig nummers terug. Opvallend is dat deze female-fronted metalband samen met hun collega’s van Delight helemaal aan het einde van de dvd zijn geplaatst. Dit terwijl de uitgave het juist moet hebben van deze artiesten. Wie is er anno 2007 namelijk nog onder de indruk van een Slipknot, Stone Sour en Trivium?

Zoals elke Roadrage uitgaven is de prijs expres laag gehouden (10 euro op Bol.com) en dat is ook precies de kracht van deze reeks. Het is namelijk erg leuk voor een weekje, maar de nieuwheid is er al snel vanaf en wanneer de interesse is verdwenen beland hij in de kast naast de stoffige eerdere vijf delen.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Various Label:Roadrunner Records
Down - Over the Under

Down - Over the UnderWie Philip Anselmo zegt, zegt Pantera. Pantera is echter (helaas) verleden...

Various - Ontzettend Leiden

Various - Ontzettend Leiden 2007 Op 28 en 29 september jongsleden vond het festival Ontzettend Leiden...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT