RECENSIE: Auxitt - Your Sakura

Auxitt - Your Sakura
recensie cijfer 2007-10-10 Andreas Braun (gitaar en vocals), Manuel Mumper (vocals en bas) en Stefan Seidner (drums) vormen samen de Duitse band Auxitt. Zij maken een mix van hardcore, punk en screamo, lezen we. Deze jongens hebben hun eerste full- length afgeleverd getiteld Your Sakura. Afkomstig uit Nuremberg denken we natuurlijk meteen aan het meerdaagse muziekfestival Rock Am Ring. Zullen deze heren hier ooit komen te staan?

Zoals eerder vermeld maken deze heren een mix van hardcore, punk en screamo. De cd begint met ‘These Metaphysics’. Tijdens het eerste nummer zijn de hardcore invloeden niet te vinden en ook punk heeft hier maar een matig aandeel. Standaard emo met een vleugje punk zullen we het dan maar noemen. Het tweede nummer is dan toch weer wat interessanter om naar te luisteren. Zo horen we voor het eerst ook duidelijk dat er twee zangers zijn. De hardcore in dit nummer is dan weer meer aanwezig dan het emo gedeelte. Na twee nummers kunnen we dus wel zeggen dat we een beetje opgelicht zijn. Auxitt maakt gewoon simpele screamo. Niks meer maar ook niks minder.

Toch horen we af en toe een iets chaotische invloed, uitspattend in een iets meer experimenteel stukje. Vele zanglijnen, gitaarriedeltjes en drumpartijen klinken echter zeer bekend. Gelukkig zijn er achteraan op de cd nog een paar redders. Het nummer ‘Part II: Circulate In Liquid Footprints’ is een zeer goed nummer geworden. De afwisseling van de zangers klopt tijdens dit nummer, evenals de lekkere opbouwende elementen met de gitaar. Deze koers wordt nog even verder gezet in het nummer ‘Your Sakura’. Een lekkere instrumentale afsluiter geeft deze cd toch wat meer betekenis en originaliteit mee.

Na het beluisteren van deze cd kunnen we wel zeggen dat Auxitt niet snel op Rock Am Ring zal verschijnen. Hiervoor zal het te weinig mensen boeien door de standaard sound. Volgende keer zullen ze het hardcore gedeelte in de biografie ook wel weglaten. Wie weet gaat er in Duitsland na deze plaat wel wat meer screamo en hardcore leven en krijgen we volgende jaar iets boeiendere platen op de deurmat afkomstig uit Duitsland.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Auxitt Label:Restrain Records
SixNationState - s.t.

SixNationState - SixNationStateHet Schotse indie label Jeepster heeft met releases van bands als Snow Patrol...

Hyems – Antinomie

Hyems - Antinomie Meestal weet je door het bandlogo al waarmee je te maken hebt, super...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT