RECENSIE: The Tragically Hip - World Container

The Tragically Hip - World Container
recensie cijfer 2007-09-13 The Tragically Hip is een Canadese rockband die in 1983 werd opgericht in Kingston, Ontario. In 1987 tekende de band een contract bij MCA en bracht daar drie albums uit. In 1994 stapte de band over naar het grote Universal en World Container is alweer het zevende album voor dit label, live- en verzamelabums niet meegerekend.

The Tragically Hip maakt gitaarrock die in het verlengde ligt van bands als R.E.M. en The La’s. Verder liggen ook vergelijkingen met bijvoorbeeld Tom Petty en Counting Crows wel voor de hand. Gewoon goede, op Amerikaanse leest geschoeide gitaarrock dus. Niet te hard, maar ook zeker niet soft. Bovendien heeft de band een paar goede songschrijvers. De meeste liedjes zitten goed in elkaar, al is het soms allemaal wel erg degelijk.

World Container is over het algemeen een goed album, zij het niet echt spectaculair. Het bevat een aantal geweldige songs, waaronder de eerste single ‘In View’, ‘Fly’, ‘Luv(sic)’ en het behoorlijk stevige ‘The Drop-Off’. Met name de twee laatstgenoemde zijn echt heel goede songs. Het hoogtepunt van World Container is echter de titelsong. Dit nummer doet ook wel een beetje aan The Shins denken, zij het wel een stuk steviger.

Tegenover deze erg goede nummers, staat ook wel een aantal nummers die gewoon degelijk zijn, zoals opener ‘Yer Not The Ocean’ en ‘The Kids Don’t Get It’. Ook staat er wel een paar saaie nummers op World Container, zoals ‘Pretend’ en ‘Last Night I Dreamed You Didn’t Love Me’. Het probleem is voornamelijk dat de muziek van The Tragically Hip niet echt bijzonder is. Dit type muziek hebben we natuurlijk al veel vaker gehoord. De belangrijkste manier om je te onderscheiden is het schrijven van heel goede liedjes en dat lukt de band in een aantal gevallen. Op deze momenten is het echt genieten. Zodra de liedjes gewoon goed zijn krijg je al snel het gevoel dit allemaal wel eens eerder gehoord te hebben.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:The Tragically Hip Label:Universal
Oceansize - Frames

Oceansize - FramesSlechts vier jaar geleden kwam het eerste album Effloresce uit. Een album...

TSTGU - We Are Under Reconstruction Part 2

The Spirit That Guides Us - We Are Under Reconstruction part 2 Ja, het Utrechtse The Spirit That Guides Us (TSPTGU) is inderdaad een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT