RECENSIE: Moon Shot - Confession

Moonshot
recensie cijfer 2022-08-11 Moon shot is een nieuwe band uit Finland die bestaat uit leden van drie ter ziele gegane bands. Van de vier leden is ex-Children Of Bodom bassist Henkka Seppälä ongetwijfeld het bekendst omdat hij uit een band komt die internationaal ook flink aan de weg timmerde. Iets minder bekend zijn gitarist Jussi Ylikoski en drummer Mikko Hakila die beiden uit post-hardcore band Disco Ensemble komen. Zanger Ville Malja was zanger van Lapko, een band die in Finland wereldberoemd was, maar daar buiten nooit doorgebroken raakte. Of Lapko is opgeheven is niet helemaal duidelijk, maar nieuw plaatwerk is er na 2015 niet meer uitgekomen.

Moon Shot heeft er op Confession voor gekozen om op geen van de drie bands te lijken, al komt Lapko, door de stem van Malja, nog het dichtst in de buurt. Verwacht dus geen post-hardcore of melodieuze deathmetal, maar stel je in op emotionele rocksongs met kop en staart. Veel van de tracks hebben een zelfde manier van opbouw; zachte coupletten en hardere meebrulbare emo-refreinen. Het is muziek die het bij een bepaalde (lees: jonge) doelgroep heel erg goed doet en die in veel gevallen best goed te pruimen valt, maar het Placebo/Muse-achtige geluid van Lapko is helaas verdwenen, al blijft Ville Malja, met zijn Brian Molko stemgeluid, een fenomenaal goede zanger.

Confession trapt sterk af met ‘Confession’ dat nog wel de nodige dreiging herbergt, maar de hierna volgende tracks ‘Agony Walk’ en ‘Big Bang’ zijn bedoeld om makkelijk te scoren. Het zijn geen slechte songs, want je kunt ze bijna direct meebrullen, maar echt onderscheidend is het niet. Daarnaast vinden we teksten die regelmatig open deuren intrappen ( ”The truth is simple, it’s like a sharp knife, you can turn your head, but you can’t hide”) of die soms in menig slaapkamertje voor tranen gaat zorgen (”From a couch’s corner, you’re looking at your partner, signaling in every way, i’ll never let you down”. Teksten die heel goed passen bij dit soort toegankelijke melodieën.

Soms vinden binnen de toegankelijke songs nog wel een zweempje post-hardcore (‘Cut The Corners’) of lichtmetaal (‘2ND Chance’), maar het mag allemaal niet te veel schuren anders wordt de doelgroep tegen de haren ingestreken. Hierdoor is Confession een album dat net wat te weinig diepgang biedt om volledig te kunnen boeien.
Recensent:Jan Didden Artiest:Moon Shot Label:Rough Trade Records
Cover Knocked Loose - A Tear In The Fabric Of Life

Knocked Loose - A Tear In The Fabric Of LifeDe chaotische metalcore van Knocked Loose is intens en onheilspellend. De...

Cover Dennis van Aarssen - How To Live

Dennis van Aarssen - How To Live Nooit je droom opgeven. Dat moet Dennis van Aarssen meerdere malen tegen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT