RECENSIE: Simon (D) - Simon

Simon - Simon
recensie cijfer 2007-08-03 De uit Duitsland afkomstige Simon woont en werkt al enige jaren in Amsterdam. Hij heeft een aantal muzikanten bij elkaar gezocht en na slecht vier repetities zijn ze al de studio ingegaan. Samen met Daniel Raposo, Chris Kikic, Tim Barning, Ben Bakker en Len van de Laak werden er vijf nummers opgenomen en het resultaat is zeker niet onverdienstelijk.

Singer/songwriter muziek aangevuld met een band. Zo kun je de muziek van Simon het beste omschrijven. Goed in het gehoor liggende popmuziek. Met onderwerpen die voornamelijk over de liefde gaan. Er zijn verschillende Britpop invloeden te horen in zijn muziek. Vooral in het nummer ‘Today’ hoor je Snow Patrol terug. Dit is ook het sterkste nummer van zijn demo. Dus de fans van deze muziek zitten goed bij Simon. Maar aan de andere kant heeft de muziek net niet die spanning die je wel bij andere Britpop bands hoort. Maar wat niet is kan zeker nog komen, hij is immers nog jong en heeft nog een aantal jaar te gaan.

We moeten even afwachten wat Simon nog meer in zijn mars heeft. Deze opnames zijn slechts een kleine selectie van zijn muziek. Maar deze demo is een mooie opstap naar een volwaardig album. Als Simon blijft groeien zal hij zeker nog meer mooie liedjes gaan schrijven. De promotietour kan gaan beginnen.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Simon (D) Label:Eigen Beheer
No Use for a Name - All the best songs

No Use For A Name - All The Best SongsAl twintig jaar opereren zanger/gitarist Tony Sly en drummer Rory Koff met...

No Shame - With of Hope

No Shame - White of Hope Turning Black Dat ze in Scandinavië goede muziek kunnen maken is inmiddels al bij een breed...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT