RECENSIE: Air Traffic - Fractured Life

Air Traffic - Fractured Life
recensie cijfer 2007-07-24 Je wordt uitgeroepen tot ‘hottest’ band in Engeland, mag je debuutalbum opnemen in de legendarische Rockfield Studios en, je bent pas net de twintig gepasseerd. Wat nu? Europa veroveren natuurlijk! Air Traffic is de naam en Fractured Life is de titel van hun debuutalbum. En hun strijdmiddel? Goede liedjes.

Maar we moeten hier gelijk een kanttekening plaatsen. Tegenwoordig wordt iedere band die een paar noten kan spelen tot de meest populaire band van het eiland uitgeroepen. Om een week later weer (zogoed als) vergeten te zijn. Toch lijkt Air Traffic zich staande te houden tussen alle Britpop bands. Fractured Life klinkt zoals je verwacht van een Britse band. Een scheut Bloc Party, een theelepeltje Radiohead, wat blokjes Keane en een door de kok vrij te kiezen ingrediënt. Dan mixen en goed schudden voor gebruik, et voilà: Fractured Life. En het leukste is, het smaakt prima.

Op het album staan enkele prachtige liedjes. De opener ‘Just Abuse Me’ is catchy en de pianoballad ‘Empty Space’ zal zeker een meezinger worden. Vooral de pianostukjes bij een aantal nummers zijn aanstekelijk en geven de luisteraar een vrolijk gevoel. Luister bijvoorbeeld naar ‘Never Even Told Me Her Name’.

Op Rock Werchter hebben ze enkele weken geleden een positieve indruk achter gelaten. Hopelijk verkeren ze in dezelfde vorm wanneer ze naar Lowlands komen. Band van de week zullen ze niet meer zijn, maar snel vergeten zullen we ze ook niet.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Air Traffic Label:EMI Music
Luka Bloom - Tribe

Luka Bloom - TribeHet is even wennen, dit elfde album van Luka Bloom . Waar zijn albums...

Crowded House - Time on Earth

Crowded House - Time on Earth Easy-listening, zoals babyboomers deze muziek hoogstwaarschijnlijk noemen....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT