RECENSIE: SimpleSongs - Last Day On Earth

SimpleSongs - Last Day On Earth
recensie cijfer 2007-07-13 SimpleSongs is het eenmansproject van singer-songwriter Ken Veerman. Hij mengt gevoelige gitaar- en pianoliedjes met geïmproviseerde samples. In zijn thuisland heeft deze Belg al veel indruk gemaakt met zijn live optredens. In 2005 won hij de Edegemse Rockrally en werd hij tweede op het Antwerpse rockconcours Frappant. Gewapend met gitaar, piano, laptop en sampler is hij klaar om de wereld kennis te laten maken met zijn creaties.

Last Day On Earth bevat slechts vijf nummers, helaas, want deze vijf smaken naar meer! Ze zijn stuk voor stuk prachtig. De sfeer is duister, spookachtig, en de teksten zijn erg goed: “I did not sell my soul, I just franchised it out”. Je herkent onder andere Brett Anderson, David Bowie en Stef Kamil Carlens, geen onaardig rijtje namen!

Elk nummer is anders. Titelsong ‘Last Day On Earth’ heeft een sample van pratende mensen door het hele nummer lopen. Ze zijn gestresst en in de war, de wereld vergaat. ‘Apologise’ is een liefdesliedje. Tekstueel valt Veerman hier wat in herhaling. Het prachtige ‘We Can’t Stall For Time’ wordt begeleid door een akoestische gitaar en beatbox. ‘Breathe Fire’ heeft het pianogeluid dat kenmerkend is voor de vroege Suede-albums en in combinatie met Veerman’s stem is dat goed voor kippenvel! Afsluiter ‘Process/Motion’ geeft je stof tot nadenken; wat doe je als je alles weet, alles kan voorzien, alles kan betalen? Het antwoord blijft uit. Voorlopig althans. Kom maar op met dat album! Als deze EP een voorbode is voor wat komen gaat, dan staat ons iets heel bijzonders te wachten.
Recensent:Imre Veen Artiest:SimpleSongs Label:Eigen Beheer
Timo - The Question Remains

Tino - The Question RemainsDe Haagse singer-songwriter Tino kondigde een jaar of drie geleden nog aan...

Bonde Do Role - With Lasers

Bonde Do Role - With Lasers De Braziliaanse stad Curitiba heeft een universiteit en voor de toeristen een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT