RECENSIE: Lavender Diamond - Imagine Our Love

Lavender Diamond - Imagine
recensie cijfer 2007-06-10 Lavender Diamond is een vierkoppige band rond zangeres Becky Stark. Ze worden vaak gerekend tot de zogenaamde New Weird America Movement, een nogal brede muzikale stroming waarvan acts als Cocorosie, Devendra Banhart, Sufjan Stevens en Antony And The Johnsons de bekendste exponenten zijn.

Lavender Diamond begon als een soloproject van Stark, maar later werd het een echte band. Het eerste wapenfeit van deze band is de in eigen beheer uitgegeven Cavalry Of Light EP uit 2005 (eerder verscheen er al een Lavender Diamond album, maar dat was dus een soloplaat van Stark). Vorig jaar tekende de band een contract bij Rough Trade en op dit label verscheen onlangs het debuutalbum Imagine Our Love.

De muziek op Imagine Our Love laat zich het beste omschrijven als rustige indie-folk die vooral geïnspireerd lijkt door de jaren 60. Regelmatig komen er flarden Joni Mitchell en Joan Baez voorbij. Desondanks is de muziek van Lavender Diamond verrassend fris. Slechts één nummer, het Joan Baez-achtige ‘The Garden Rose’ doet gedateerd aan. Voor de rest staat Imagine Our Love vol met goede nummers die soms ook wel wat aan de laatste plaat van Isobel Campbell doen denken. De prachtige stem van Becky Stark staat centraal en de muzikale omlijsting, die voornamelijk bestaat uit piano, gitaar, en drums is zeer functioneel.

Imagine Our Love is echt een prachtige plaat met als uitschieters de nummers ‘Oh No’, ‘Open Your Heart’, ‘I’ll Never Lie Again’ en ‘Find A Way’. Natuurlijk is het allemaal een beetje gezapig en helemaal niet rock & roll, maar wat maakt dat uit als de muziek zo goed is?
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Lavender Diamond Label:Rough Trade Records
Dream Theater - Systematic Chaos

Dream Theater - Systematic ChaosSoms heb je het bij sommige bands: muziekvermoeidheid. Even niet meer kunnen...

Beyond Fallen - Mindfire

Beyond Fallen - Mindfire Het Amerikaanse Beyond Fallen speelt een combinatie van thrash, heavy en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT