RECENSIE: Beyond Fallen - Mindfire

Beyond Fallen - Mindfire
recensie cijfer 2007-07-08 Het Amerikaanse Beyond Fallen speelt een combinatie van thrash, heavy en power metal. Kenmerkend voor deze band is dat het geheel allemaal wat ouderwets aandoet, wat uiteraard niet direct een negatieve bijklank hoeft te hebben. Mindfire klinkt bij tijd en wijle namelijk erg aardig.

Beyond Fallens’ eerste album dat via een label wordt uitgebracht is een veelzijdige plaat geworden. Er zit genoeg afwisseling tussen de nummers, maar ook in de nummers zelf. Het probleem hiermee is echter dat het lijkt alsof de band niet zo goed weet welke richting ze op moeten gaan, waardoor het geheel soms wat willekeurig aandoet. Ook de zang begint na een aantal nummers wel wat monotoon aan te doen. Aan de andere kant zijn de gitaarpartijen en -leads, hoewel niet altijd even origineel, prima aan te horen.

Invloeden als Iced Earth, Iron Maiden en Judas Priest zijn duidelijk op te merken. Niet de minste bands natuurlijk, maar het blijven wel bands waar je aan moet denken tijdens de plaat. Dit wil zeggen dat er nog niet echt een eigen gezicht is ontwikkeld, wat wellicht ook niet zo vreemd is bij het soort muziek die er gespeeld wordt. Desalniettemin zie ik best wat potentie in deze band, en wellicht dat er na verloop van tijd wel dat eigen gezicht gevonden wordt.
Recensent:Danny van den Brink Artiest:Beyond Fallen Label:Melissa Records
Lavender Diamond - Imagine

Lavender Diamond - Imagine Our Love Lavender Diamond is een vierkoppige band rond zangeres Becky Stark. Ze...

Seventh Calling - Monuments

Seventh Calling - Monuments In de heavy metal-scene zijn het hedendaags nog steeds de oude rotten die de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT