RECENSIE: Tiny Legs Tim - Elsewhere Bound

TLT
recensie cijfer 2019-04-28 Tiny Legs Tim is de leukste bluesmuzikant die onze zuiderburen op dit moment hebben. De Belg heeft al verschillende fantastische blues-cd’s uitgebracht. Na een akoestisch georiënteerde plaat zoekt hij het op zijn vijfde cd groter. Elsewhere Bound is een bluesfeestje met swingende blazers, opzwepende mondharmonica en knallende drums.

In de kern zit natuurlijk de rauwe bluesstem van Tiny Legs Tim. Soepel past hij zijn stem aan op de verschillende interpretaties van de blues. Hij klinkt opzwepend in de Chicago blues, maar kan ook heel goed een Americana nummer dragen. De Chicago blues klinkt door op ‘In The Morning’. Het nummer begint met het swingende big band gevoel van de Heritage Blues Orchestra, maar eindigt in pure Chicago blues. De Americana horen wij in ‘Nowhere My Home’. Hier ligt de nadruk op het verhaal dat Tiny Legs Tim vertelt. Op de achtergrond hoor je melancholische blazers en een gevoelig stukje gitaar.

Het is knap hoe Tiny Legs Tim daarbij het eerdere gevoel van zijn meer akoestische platen weet vast te houden. ‘New Place’ is een prachtig deltabluesnummer. Het nummer is duidelijk geschreven in de beste traditie van Robert Johnson. Door er een groep blazers achter te plakken ontstaat er een swingend lied. Langzaam sleept Tiny Legs Tim je mee door het nummer.

Elsewhere Bound is een steengoede plaat geworden. Tiny Legs Tim speelt de blues op hoog niveau. De muziek swingt, klinkt doorleefd en is gewoon krachtig. Het is mooi zoals Tiny Legs Tim het krachtige gevoel van zijn eerdere werk weet te behouden, maar op Elsewhere Bound toch weer een nieuwe kant van zichzelf laat horen.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Tiny Legs Tim Label:News
Cover Rob Heron & The Tea Pad Orchestra - Soul Of My City

Rob Heron & The Tea Pad Orchestra - Soul Of My CityDe heren van Rob Heron & The Tea Pad Orchestra zijn zes charmante...

Cover Teus Nobel - Journey Of Man

Teus Nobel - Journey Of Man De inmiddels 37-jarige Teus Nobel levert zijn vierde album af, kort na de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT