RECENSIE: Various - Live At Notoddon Blues Festival (20 Years Of Blue Mood)

Notodden
recensie cijfer 2019-02-24 In Noorwegen huist één van de grootste Bluesfestivals van Europa. Elk jaar trekken duizenden Bluesfans in augustus naar het dorp Notodden. Mannen als Mick Fleetwood, Pinetop Perkins, Dr. John, Buddy Guy en Joe Bonamassa speelden de afgelopen jaren op het Notodden Blues Festival. De cd Live At Notodden Blues Festival (20 Years of Blue Mood) laat een andere kant van het Bluesfestijn zien. Op dit album horen wij een overzicht van de beste momenten van het Noorse label Blue Mooddie in 2017 op het festival een tribuutavond organiseerde.

Het label bestaat enkel uit Noorse artiesten. Namen als Vidar Busk, Knut Eide en Kurt Slevigen roepen niet per se associaties op met deChicago blues. Op deze plaat doen de heren niet onder voor hun voorbeelden. De plaat opent met een prachtig nummer geworteld in de muziek van Booker T. & The MG’s. Na enkele momenten soleren komt er een meeslepend Bluesnummer op gang. Allemaal van de hand van de Noorse Kid Andersen. De Noren blijken fan van mondharmonica, Hammond ritmes en swingende blues. ‘Denise’ van Herald Stokke heeft heel nadrukkelijk leentjebuur gespeeld bij ‘Green Onions’. Even lijkt er nog een Noors liedje op dit album te staan. ‘Midisijollin’ van Tor Einar Bekken is echter een instrumentaal nummer dat gedragen wordt door mondharmonicaspel.

OpLive At Notodden Blues Festival (20 Years of Blue Mood) staan tien goede en veelal swingende Bluesnummers. Geen moment doet de Noorse blues onder voor de muziek van de grote voorbeelden. Dat maakt dit album een genot om naar te luisteren, maar doet vooral het bloed sneller stromen om toch een keertje naar Noorwegen af te reizen voor dit befaamde festival. Dat de Amerikaanse bands worden aangevuld met Noorse blues van dit kaliber maakt het evenement nog een stukje aantrekkelijker.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Various Label:Blue Mood Records
Cover Amgala Temple - Invisible Airships

Amgala Temple - Invisible AirshipsDe naam Amgala Temple doet een exotische afkomst vermoeden, maar het trio...

Cover Deathrite - Nightmares Reign

Deathrite - Nightmares Reign Dat er in een Duitsland een band rondloopt met de naam Deathrite is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT