RECENSIE: Heigh Chief - Heigh Chief

Hiegh Chief
recensie cijfer 2017-04-18 Om goede blues te kunnen maken, hoef je niet oud te zijn. Dat bewijst het Noorweegse viertal Heigh Chief. Voorheen bracht de formatie al een nette plaat uit onder de naam Marcus Løvdal Band. Toen nog volledig van de hand van frontman Marcus Løvdal. Maar bij een groeiende, goede input van je bandleden, hoort natuurlijk een nieuwe bandnaam én een gelijknamig nieuw album.

Op Heigh Chief grijpen de vier jonge honden wederom goed terug naar de blues met invalshoeken uit de rock en soul. Gesterkt met Lars Christian - 'de beste toetsenist van Noorwegen' - op het orgel, wacht ons een plaat van tien tracks die aftrapt met 'Missing Out'. Direct horen we de kwaliteit van Heigh Chief: de band klinkt oprecht, open en 'mellow'.

Niet alleen de instrumentale secties zijn sterk en dynamisch: twee van de vier bandleden zijn als vocalist hoorbaar en beschikken beiden over uitstekende blues- & soulstemmen. Met deze samenstelling gaat Heigh Chief succesvol op ontdekkingstocht binnen de facetten die de bluesrock rijk is. Zo verrassen niet enkel het korte 'Going south' en het heerlijke 'Nothing but to worry', maar weet de band zelfs de traditional 'Amazing Grace' instrumentaal goed te vertolken.

Heigh Chief staat vol met innovatieve bluestracks vol dynamiek en speelsheid die vaak doen denken aan gerenommeerd werk van Joe Bonamassa. Het geluid is spot-on en de warme nummers behouden continu hun spanningsboog. Vanaf de openingsnoten tot en met de lange outro's is het genieten geblazen.
Recensent:Niel Verstegen Artiest:Heigh Chief Label:Blue Mood Records
Cover Tove K - Paying The Birds To Sing

Tove K - Paying The Birds To SingDe Noorse zangeres Tove Kampestuen Heyerdahl is in eigen land een...

Cover Aurelio Martinez - Darandi

Aurelio Martinez - Darandi Voor de meeste personen zal het niet gelijk duidelijk zijn dat Darandi een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT