RECENSIE: Webb Wilder - It's Live Time!

Webb Wilde- Its Live
recensie cijfer 2007-05-09 De uit Hattiesburg, Mississippi afkomstige en tegenwoordig in Austin, Texas wonende Webb Wilder was tot op de dag vandaag een totaal onbekende voor mij. Volgens de bijgevoegde biografie is Wilder´s passende bijnaam zelfs ‘The Last Of The Full Grown Men’.

Dit is nou niet bepaald de blues waar een bluesliefhebber op zit te wachten. De liveregistratie vanuit de Workplay in Birmingham, Alabama is volgens Wilder een terugblik op vijftien jaar het allerbeste van zijn muziekleven. Toch is het niets anders dan recht-toe-recht-aan rock ‘n’ roll stampwerk à la Dave Edmunds of Nick Lowe.

Wilder presteert het om op zijn tweede album sinds zijn debuutplaat ‘About Time’ uit 1995 een schijf met vijftien nummers af te leveren die ongeveer allemaal hetzelfde ritme hebben, hetzelfde klinken en geen enkele variatie bieden. Het alombekende ‘Baby Please Don’t Go’ van Big Joe Williams is het enige nummer dat nog enigszins aan te horen is, maar voor de rest is het helaas allemaal een pot nat. De schijf bevat geen enkel hoogstandje maar wel heel erg véél gitaargeweld. Op deze ceedee zit ook nog een video waarin Webb Wilder wat uitleg geeft over zijn nummers, de band en dat soort (in dit geval) onnodige dingen.

Heel snel vergeten, want ´Live Time´ is het nog lang niet voor deze bluesrocker.
Recensent:Bert Reinders Artiest:Webb Wilder Label:Dixiefrog
Devin Townsend - Ziltoid

Devin Townsend - Ziltoid, the Omniscient “You shall fetch me your universe’s ultimate cup of coffee. Black!” Een...

Cilvaringz - 1

Cilvaringz - One De Nederlands-Marokkaanse rapper Clivaringz (Tarik Azzouargh) is al sinds...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT