RECENSIE: Joss Stone - Introducing Joss Stone

Joss Stone - Introducing
recensie cijfer 2007-05-13 Ze oogde als een 'one hit wonder'. Joss Stone pakte alle awards die er waren en de singels afkomstig van Mind, Body & Soul stonden lange tijd boven aan de wereldwijde hitlijsten. Nu, drie jaar en een kleurspoelinkje later is de zangeres terug en stelt zichzelf opnieuw voor met Introducing Joss Stone.

Joscelyn Eve Stoker is ondertussen een paar jaartjes ouder en is ook duidelijk muzikaal meer gegroeid. De eerste single 'Tell Me Bout It' mag dan nog poppy en hitgevoelig klinken, de andere elf zijn echter ouderwetse soul/bleus nummers die we normaal niet verwachten van een blanke twintig jarige uit Engeland. Dat ze evengoed serieus wordt genomen is duidelijk door de samenwerking met Lauryn Hill, die ooit zelf met The Fugees hit na hit scoorde in hetzelfde genre. Naast deze rapt ook Common een nummertje mee, op de tweede single van het album, 'Tell Me What We're Gonna Do Now'.

Dat haar stem ook zonder hulp sterk genoeg is bewijst ze in nummers als 'Put Your Hands On Me', waar ze heerlijk keer op keer uithaalt en in het nummer 'What Were We Thinking', waar ze juist heel rustig een balad zingt.

Vroeger was bleus/soul wellicht een genre wat alleen je ouders luisterden, tegenwoordig kunnen we spreken over een heuse revival. Idols-winnaar Boris riep het al, "Keep The Soul Alive", maar Joss Stone die doet het ook echt!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Joss Stone Label:Virgin Music
The 69 Eyes - Angels

The 69 Eyes - AngelsGothic rock/metal, horror punk... hoe je het ook wil noemen, het is The 69...

Moby - Remixed

Moby - Go, the very best of Moby, remixed De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik voornemens was deze cd compleet af...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT