RECENSIE: Trouble - Simple Mind Condition

Trouble - Simple Minds
recensie cijfer 2007-04-29 Comebacks en reünies zijn helemaal hot. Zo kwam ook de doom metal band Trouble na ruim 10 jaar weer bij elkaar om weer een album op te nemen, maar heeft Trouble anno 2007 nog wel wat te zoeken? Het album Simple Mind Condition klinkt weliswaar aardig, maar echt knallen doet het niet.

Maar ook de term doom metal is vrij misplaatst. Simple Mind Condition klinkt namelijk niet als doom metal maar meer als zware rock. Niet dat dat iets negatiefs is, maar een band de term doom metal meegeven schept bepaalde verwachtingen. Verwachtingen die vervolgens niet worden waargemaakt.

Is er ook nog iets positiefs te zeggen over deze band of dit album? Op zich wel, Simple Mind Condition is geen moeilijke plaat. Hij ligt makkelijk in het gehoor. De keerzijde hiervan is weer dat Trouble in het niets valt naast vergelijkbare bands als Guns 'n Roses en Black Sabbath. Neem nou bijvoorbeeld het nummer 'After The Rain', dit had zo een Guns 'n Roses cover kunnen zijn. Met een stem die bijna (...) even rauw is als die van Axl Rose in betere tijden en een gitaar solo die wederom bijna doet denken aan Slash, maar dan net niet. Ook heb ik de afbouwende gitaar riff die als rode draad door het nummer 'Trouble Maker' loopt ergens eerder gehoord. Qua originaliteit scoort Trouble dus niet echt hoog op punten.

Op Simple Mind Condition proberen de mannen van Trouble het nog wel, maar het zal me niets verbazen als dit slechts een laatste stuiptrekking is.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Trouble Label:Escape Records
Absynthe Minded - There is Nothing

Absynthe Minded - There is NothingHoewel de folk-, blues, country- en ‘wereld’-invloeden nog altijd volop...

Metal Church - Dynamo

Metal Church - Classic Concerts: Dynamo 1991 Het is 1991, de band Metal Church is op tour rond hun album The Human...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT